Fotoalbum: Family Park Alicante & Castillo de Santa Bárbara Alicante – December 2022

Tijdens een romantische vakantie van Themeparkfreaks Jonathan en Jirka in de wijde omgeving van Valencia en Alicante konden natuurlijk enkele credits en historische locaties niet ontbreken. Daarom bezochten we onder andere Family Park Alicante en Castillo de Santa Bárbara Alicante.

 

Family Park Alicante:

Er zijn twee Family Park pretparken in de regio van Alicante terug te vinden die worden uitgebaat door dezelfde eigenaars. De ene is gelegen in San Juan, de andere is gelegen in Saint Vincent. Alleen de vestiging van San Juan heeft een achtbaan. Het gaat om een achtbaan met de Big Apple lay-out die in 2015 geopend werd. Het gaat om Fun Dog die gebouwd werd door de Italiaanse fabrikant CETI. Voor de achtbaan in Family Park kwam, reisde deze rond over de Zweedse kermissen met de exploitant Axels Nöjesfält.

Castillo de Santa Bárbara Alicante:

Castillo de Santa Bárbara Alicante is een van oorsprong 9de-eeuws kasteel dat gelegen is op een 166 meter hoge berg. Tot en met 1962 werd het nog gebruikt als gevangenis. Het kasteel is vrij groot en bevat verschillende ruimtes en verdiepingen. Vandaag de dag zijn er terrasjes gebouwd waar je na de klim even kunt bekomen en genieten van het uitzicht.