Lagoon kondigt langverwachte achtbaan Primordial officieel aan

Het Amerikaanse pretpark Lagoon, gelegen in de staat Utah, is reeds enkele jaren bezig met de bouw van een grote nieuwe achtbaan. In het promovideo ter gelegenheid van Black Friday kondigt het park aan dat de nieuwe achtbaan in 2023 zal openen. De nieuwigheid krijgt de naam Primordial.

 

Reeds in 2019 kwamen de eerste achtbaan onderdelen toe in het park. Sindsdien verrees er een groot gebouw in de vorm van een berg. Net als de kinderachtbaan Bombora en de 60 meter hoge Cannibal werd Primordial door het park zelf ontworpen in samenwerking met ART Engineering, voornamelijk bekend van de kinderachtbaan Ba-a-a Express in Europa-Park. Vanwege de coronacrisis lag de bouw in 2020 deels stil en werd de bouw vertraagd. Lagoon kondigt via een video Primordial nu officieel aan.

“Meer dan 7 jaar in de maak, is Lagoon verheugd om Primordial aan te kondigen, de unieke interactieve achtbaan staat gepland om in 2023 te openen! Dit is een ritervaring zoals je nog nooit hebt gezien. Lagoon heeft samengewerkt met een internationaal team van ontwerpers en fabrikanten, waaronder geweldige lokale bedrijven en verkopers, om deze ongelooflijke ultramoderne attractie te creëren en te produceren.” aldus het bijhorende bericht.

 

 

Wat we kunnen verwachten van de nieuwe achtbaan blijft tot op heden een goed bewaard geheim. Het park lost enkel dat de ervaring toegankelijk zal zijn vanaf 90cm met begeleiding en vanaf 120cm zelfstandig toegankelijk zal zijn.

 

 

Bron: Lagoon