Twee nieuwe attracties voor Fort Fun bekendgemaakt

Fort Fun Abenteuerland opent volgend seizoen een nieuwe themazone. Het gebied komt in het teken te staan van de in oorsprong Zwitserse stripreeks Yakari. In een eerste fase opent het park twee familieattracties.

 

Het Duits attractiepark Fort Fun Abenteuerland, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, opent in 2023 een nieuwe themazone die in het teken zal staan van Yakari en zijn vrienden. In totaal wordt de zone die gethematiseerd zal worden als prairie een oppervlakte van 10 000m². Tegen 2025 moet de volledige uitbreiding compleet zijn.

Komend seizoen opent het park reeds twee nieuwe attracties. De eerste is een glijbaan met bootjes “Yakaris rutschigen Wasserfällen”. Door het hoogteverschil in het park kan deze op een natuurlijk manier ingewerkt worden. De tweede nieuwe attractie is een paardenbaan “Kleiner Donners wilder Ritt”, vernoemd naar Yakaris metgezel. Beide attracties zullen gebouwd worden door de Duitse attractiefabrikant Metallbau Emmeln.

Fort Fun is reeds begonnen met de grondwerkzaamheden. Een mogelijke openingsdatum is nog niet bekend.

Yakari
Yakari is een Franstalig-Zwitserse stripreeks die voor het eerst uitgebracht werd in 1969. De serie gaat over een jonge Sioux-indiaan die de gave heeft om met dieren te praten. Yakari heeft een trouwe mustang “Little Donner” waarmee hij avonturen beleeft op de prairie van Noord-Amerika. Op de stripreeks werden inmiddels twee animatieseries gebaseerd en in 2020 werd er ook een film uitgebracht.

 

 

Bron: Fort Fun, Parkerlebnis, Wikipedia
Foto’s: Fort Fun