Busch Gardens Williamsburg sluit vrijevaltoren Mäch Tower

Het Amerikaanse park Busch Gardens Williamsburg heeft de definitieve sluiting van haar vrijevaltoren Mäch Tower aangekondigd. Deze attractie, die opende in 2011, zal haar laatste ritjes geven op 31 december 2022.

 

Met de aankondiging dat Mäch Tower zal sluiten, maakt het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Williamsburg meteen ook de sluiting van haar hoogste attractie en zelfs hoogste attractie in de staat Virginia bekend. Het park nam de beslissing om de attractie te sluiten naar eigen zeggen na een rondvraag bij de bezoekers naar de algemene tevredenheid.

Mäch Tower werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant Moser’s Rides en opende in 2011. De attractie is van het type Rotor Drop en heeft een hoogte van 73 meter. Per rit werden 30 personen omhoog gehesen terwijl het bakje rondjes draaide, om nadien in vrijeval naar beneden te komen.

 

 

Gelukkig kunnen de bezoekers van het park volgend jaar ook uitkijken naar de opening van de nieuwe indoor-achtbaan DarKoaster.

 

 

Bron en foto: Busch Gardens Williamsburg