Southport Pleasureland sluit achtbaan Roller Coaster

Het Engelse pretpark Southport Pleasureland heeft afscheid genomen van haar achtbaan Roller Coaster, die sinds 2017 in het park stond. Maar dit afscheid kondigt ook de komst van een nieuwe achtbaan aan, in 2024 zal er namelijk een grote achtbaan geopend worden met inversies.

 

In 2017 opende het Engelse pretpark Southport Pleasureland haar achtbaan Roller Coaster. Deze achtbaan was van het type Zyklon / ZL42 en werd gebouwd door Pinfari. Onlangs nam het park afscheid hiervan.

Roller Coaster had trouwens al een behoorlijk verleden toen ze naar het park kwam. Ze begon haar leven als Looping Dipper in Curry’s Fun Park Portrush waar ze stond van 1991 tot 1996. Hierna ging ze het kermisciruit op als Speed Loop tot 2009. Behalve in 2004 want dan stond ze opgesteld in het Noorse Kongeparken, waar ze als Grizzly gekend was. Nadien verhuisde ze naar Polen om als Roller Coaster F1 door het leven te gaan in Wesole Miasteczko Family Park. Hier zou ze opgesteld staan tot een periode tussen 2011 en 2013.

 

 

Nieuwe achtbaan op komst

In 2021 bleek de eigenaar van het park, Norman Wallis een bouwvergunning aangevraagd te hebben voor een nieuwe achtbaan. Op die plannen zagen we een Thunderbolt-achtbaan van de Italiaanse fabrikant Zamperla. Toch ontkent de man nu dat het om dat type zou gaan. Of de geruchten kloppen, of we hier dan toch een ander type baan zullen zien verschijnen zal in 2024 duidelijk worden, want dan moet ze openen.

 

Bron: RCDB

Foto: TPF – Benjamin Hellinckx