Houten achtbaan Grizzly in Kings Dominion krijgt retrack

De houten achtbaan The Grizzly gelegen in het Amerikaanse pretpark Kings Dominion krijgt momenteel een retrack. Zo is te zien op foto’s dat er grote delen van de track momenteel ontbreken op de achtbaan. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een volledige retrack.

 

 

In het Amerikaanse pretpark Kings Dominion wordt momenteel hard gewerkt aan Grizzly. De houten achtbaan krijgt een groot onderhoud en een groot deel van de baan is bezig aan een retrack. Het park bracht het nieuws zelf naar buiten omdat er heel wat geruchten zijn ontstaan waarom er momenteel gewerkt wordt aan de houten achtbaan. Grizzly is dus niet beschadigd geraakt door een orkaan of door takken van bomen. Ook de treintjes van de achtbaan zijn momenteel in onderhoud, daar worden alle onderdelen gedemonteerd en gecontroleerd. Wat defect is, wordt vervangen.

Grizzly werd in 1982 geopend en is een creatie van Philadelphia Toboggan Coasters. De reputatie van de achtbaan was de laatste jaren heel wat slechter geworden. Bezoekers van het park omschreven het dan ook als een ruige rit. De vraag is echter of Grizzly terug zijn originele baanverloop zal krijgen. Zo kreeg The Beast in Kings Island (park uit dezelfde groep) na zijn retrack een steilere eerste drop. Mede doordat bij Grizzly de eerste drop ook is verwijderd, wijst erop dat dit hier ook het geval kan zijn. Wie de werkzaamheden wil volgen kan dit via de website van Kings Dominion, waar ze regelmatig updates over de werkzaamheden zullen posten.

 

 

bron & Foto: Kings Dominion