PortAventura Park pakt uit met nieuwe indoorachtbaan in 2023

Het Spaanse pretpark PortAventura Park is begonnen met de bouwwerken van een gloednieuwe indoorattractie. Het gaat om een achtbaan die naar alle waarschijnlijkheid meerdere lanceringen en een draaischijf zal bevatten. Ondertussen kwamen de eerste supports en trackdelen aan in het park.

 

Het Spaanse PortAventura Park zal voor het eerst in 11 jaar een nieuwe achtbaan bouwen. Deze moet openen in 2023 en zal volledig indoor komen te liggen. De afgelopen maanden werd er namelijk druk gewerkt aan de bouw van een indoorhal tussen het Far West themagebied en het waterpark, vlak naast de achtbanen Stampida en Tomahawk.

 

Wat er in de indoorhal ging komen te liggen was lange tijd onduidelijk, maar ondertussen werden de eerste supports en trackdelen voor een gloednieuwe achtbaan geleverd. Deze hebben een zwarte kleur gekregen.

Indoorachtbaan:

Wat voor indoorachtbaan het juist zal worden, maakte het pretpark niet bekend. Toch zijn er heel wat geruchten te horen en lekte er ook al een lay-out uit die overeenkomt met de werkzaamheden die tot nu toe zijn uitgevoerd. Hierop is een gelanceerde familiecoaster te zien met een draaischijf. De achtbaan zou volgens de geruchten meerdere lanceringen bevatten en er zullen ook darkride gedeeltes zijn.

Na 11 jaar nieuwe achtbaan:

Het park werd geopend in 1995 en opende in de eerste 4 jaar van haar bestaan 6 achtbanen. De laatste twee achtbanen werden geopend in 2007 met de gelanceerde Wing Coaster Furius Baco en in 2012 de Hyper Coaster Shambhala. In 2017 opende in hetzelfde resort wel nog een nieuw pretpark met Ferrari Land waar de achtbaan Red Force gebouwd werd en een jaar later Junior Red Force.

 

Foto’s: Pretpark Club, Freak Planet, Discovery Line