Technisch onderzoek na ongeval Klotten Park afgerond

In augustus gebeurde een tragisch ongeval in Wild- und Freizeitpark Klotten. Er overleed toen een 57-jarige vrouw na een val uit de achtbaan Die Heiße Fahrt. Naar aanleiding van het ongeval is er door TÜV Rheinland een onderzoek gebeurt. Daaruit blijkt nu dat er geen technisch mankement was tijdens het ongeval.

 

De TÜV Rheinland heeft onderzoek gedaan op de achtbaan Die Heiße Fahrt. Daar gebeurde begin augustus een dodelijk ongeval, toen een 57-jarige vrouw uit het karretje viel. Uit dat onderzoek blijkt nu dat er toen het ongeval gebeurde de achtbaan technisch volledig in orde was. Het ongeval is dus niet te wijten aan achterstallige onderhoud of door een technisch mankement. Wel heeft het park voor deze winter een retrofit geregeld. Met andere woorden, de achtbaan zal van modernere technologie worden voorzien. Het park hoopt zo de achtbaan volgend jaar terug te heropenen.

 

Die Heiße Fahrt is een Bobsled Coaster gebouwd door het Duitse Gerstlauer en opende in 2004. De achtbaan heeft een lengte van 532 meter en een hoogte van 17,5 meter. De maximale snelheid bedraagt 55 km/u.

 

bron: Wild-und Freizeitpark Klotten (achtbaan info: RCDB)

Foto: TPF