Ombouw houten achtbaan Wildcat nu echt begonnen in Hersheypark

In het Amerikaanse Hersheypark is de ombouw van Wildcat door Rocky Mountain Construction nu echt begonnen. De eerste stalen track werd namelijk geplaatst, zodat de baan in 2023 kan heropenen als Wildcat’s Revenge.

 

Op 31 juli 2022 sloot Hersheypark, een pretpark gelegen in de Amerikaanse staat Pennsylvania, haar houten achtbaan Wildcat voorgoed. Sindsdien was het gissen wat het park van plan was met de achtbaan en daarop kwam onlangs een antwoord want Wildcat krijgt deze winter een stalen track en zal volgend jaar heropenen als Wildcat’s Revenge.

Het bedrijf Rocky Mountain Construction is ondertussen al heel bekend omwille van dit soort ombouwprojecten, waarvan in onze omgeving Untamed in Walibi Holland het bekendste voorbeeld is.

Hersheypark deelde onlangs de eerste beelden van de ombouw, waarop we zien hoe de eerste stalen rail geïnstalleerd wordt.

 

Wildcat’s Revenge

Wildcat’s Revenge zal een lengte krijgen van 1069,8 meter en een hoogte van 42,7, de topsnelheid zal 99,8 km/u bedragen. In de baan worden vier inversies verwerkt. Deze zijn een Step-Up Under Flip, een Zero-G Stall en een Zero-G Roll.

 

 

Bron en foto: Hersheypark, RCDB