Grote delen nieuwe achtbaan Chessington World of Adventures staan ondertussen recht

Het Engelse pretpark Chessington World of Adventures is volop bezig met een themazone die in het teken staat van de filmreeks Jumanji. Het nieuwe gebied zal onder andere een nieuwe achtbaan bevatten, waarvan ondertussen al heel wat track opgebouwd werd.

 

Het Engelse themapark Chessington World of Adventures pakt volgend jaar uit met de komst van World of Jumanji, een zone die in het teken staat van de bekende filmfranchise. Het nieuwe gebied zal omgerekend iets meer dan 20 miljoen euro kosten. Een Jaguar Shrine beeld van 17 meter hoog zal je bij binnenkomst welkom heten. Rond dit beeld wordt momenteel al een achtbaan opgebouwd.

De nieuwe achtbaan wordt een Wing Coaster van B&M met een Shuttle lay out, dit wil zeggen dat je de baan zowel voorwaarts als achterwaarts aflegt. Als speciale elementen kan je in de baan een 360° helix beleven en een Inline Twist inversie. Het treintje zal zijn snelheid behalen door meermaals over een lancering te rijden.

 

Bron en foto’s: RCDB, Chessington World Of Adventures, Theme Park Guide