Familie Charlatan in de hoofdrol bij nieuwe attractie Efteling

Het verhaal achter Danse Macabre, de vervanger voor het iconische Spookslot, is bekend. De Efteling maakte het verhaal zelf bekend in de eerste aflevering van de making-of-serie van het Danse Macabre.

 

De familie Charlatan komt naar de Efteling. Het Nederlandse sprookjespark stelde de familie voor die de hoofdrol zal spelen in de nieuwe attractie die als vervanger van het Spookslot zal openen in 2024.

 

De naam van de nieuwe attractie werd al een tijdje geleden bekend gemaakt, namelijk Danse Macabre. De attractie komt er in het nieuwe themagebied Het Huiverwoud. Dit is ook de plaats waar de nieuwste inwoners van de Efteling zich zullen vestigen.

 

De familie Charlatan bestaat uit Virginie en Otto. De 2 hebben samen de wereld rondgereisd met hun mysterieuze draaiorgel Esmeralda. Zo vertelt Otto, dat er iets vreemds aan de hand is met het draaiorgel. Zo zou het houten orgel moeten blijven draaien om de doden tevreden te stellen. Virginie houdt zich haar hele leven al bezig met ongelukbestrijding en gelukzoekerij. Zo vindt ze dat haar hele leven een voorbereiding is geweest op dit moment. Zo zou er in het Huiverwoud een duistere kracht aanwezig zijn, het Onnoembare!

 

Het verhaal gaat verder en zo komen we te weten dat de draaiorgel nog van Virginie’s betovergrootvader is geweest. De man was vroeger dirigent en heeft ooit deelgenomen aan een beroemd muziekconcours. Daarna is de man spoorloos verdwenen.

 

De naam van de draaiorgel is een knipoog naar het Spookslot. Esmeralda was in het Spookslot namelijk de dochter van de burggraaf in het verhaal. Ook een zwart katje is onderdeel van de familie charlatan. Wie de familie Charlatan wil ontmoeten, kan dat vanaf 19 november in de Efteling. Je zal de familie vinden vlakbij de bouwwerf, uiteraard met hun orgel.

 

 

 

bron & Foto: Efteling