Karls Erlebnis-Dorf Elstal breidt uit met meerdere attracties en achtbanen

Het Duitse pretpark Karls Erlebnis-Dorf Elstal zal dit jaar uitbreiden met meerdere nieuwigheden en zelfs twee achtbanen. De grootste uitbreiding vinden we in het Wetterwelt themagebied, waar alles, hoe kan het ook anders, in het teken staat van de weersomstandigheden. De grote blikvanger hier is momenteel de Disk’O Coaster Fliegender Regenschirm, die meteen ook de toegang tot het gebied vormt.

 

Er staat heel wat op stapel voor het nieuwe seizoen in Karls Erlebnis-Dorf Elstal, zo zullen twee themagebieden een uitbreiding krijgen en komt er een extra parkje bij in Bibi en Tina thema. De eerste uitbreiding die we bespreken is deze van het gebied Erdbeerland. Hier zal een eerste nieuwe achtbaan verschijnen. Deze achtbaan wordt van het type Big Apple en krijgt de naam Erdbeer-Raupenbahn. Een tweede nieuwe attractie in dit gebied wordt de Frog Hopper Erdbeer-Hüpfer.

 

Wetterwelt

De grootste uitbreiding wordt die van het themagebied Wetterwelt. Dit gebied betreed je door onder de Disk’O Coaster door te wandelen. In dit gebied verschijnen meerdere nieuwe attracties. Wolken-Express wordt hiervan de grootste, die wordt een achtbaan van het type Monorail Coaster, gebouwd door SBF Visa. Ook opent hier de zweefmolen Wäschespinne en de speciale Wetter-Umschwung. Deze laatste wordt een Wild Swing van de Duitse fabrikant ART Engineering, waarvan er voorlopig nog maar twee exemplaren gebouwd werden. Voor minder valide kinderen komt er ook een inclusieve schommelattractie die de naam Blitz & Donner krijgt en plaats kan bieden aan een rolstoel. Verder wordt er een klimberg gebouw met de naam Snow Mountain en een waterspeelplaats met fonteinen Play Fountain genaamd. Wie een hongertje krijgt, kan in dit gebied terecht bij het nieuwe restaurant Zum krossen Wetterhahn, waar gerechten met kip geserveerd zullen worden.

 

Bibi en Tina park

Net naast het Karls Park zal een gloednieuw themapark openen, dit zal in het teken staan van de TV-figuren Bibi en Tina. In dit park zullen attracties komen die in het teken staan van paarden, paardrijden, spel en plezier en amusement. Wat dit inhoudt is nog even afwachten. Verder zal er bij dit park een hotel openen volledig in de Bib en Tina stijl alsook een grote fanshop. Het nieuwe park zal een oppervlakte beslaan van 60.000 vierkante meter. De opening van dit park is gepland voor 2024.

 

Bron en foto’s: Karls