Bouwaanvraag voor nieuwe dubbele achtbaan in Legoland Windsor goedgekeurd

De plannen van Legoland Windsor om opnieuw een achtbaan te bouwen zijn goedgekeurd. Het betreft een dubbele Family Boomerang Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Dit is te zien op de bouwplannen die een tijdje geleden werden ingediend.

 

Het Engelse pretpark Legoland Windsor opende in 2020 nog eens een nieuwe achtbaan, dit was broodnodig aangezien de andere twee achtbanen in het park al beide meer dan 20 jaar oud waren. De nieuwe Dino Duplo Coaster was echter weer een achtbaan gericht op kinderen.

Nu gaat Legoland Windsor opnieuw dat achtbaanaanbod uitbreiden maar deze keer met familiecoasters. Op de bouwaanvraag die ingediend werd was de technische tekening van een duellerende Family Boomerang Coaster te zien en het goede nieuws is dat deze bouwplannen ondertussen zijn goedgekeurd.

Voorlopig heeft het park zelf hierover nog niet gecommuniceerd maar verwacht wordt dat het project zal klaar zijn tegen 2024. De duellerende Family Boomerang Coaster lijkt een kopie te gaan worden van Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Deze werd gebouwd door Vekoma in 2018 en is 20 meter hoog terwijl er een snelheid van 60 km/u bereikt wordt. Als effectief dezelfde achtbaan in Legoland Windsor gebouwd wordt, dan zullen dit de snelste achtbanen van het park worden.

 

Bron en foto’s: Attraction Source, Legoland Windsor