Vrouw Holle is terug in het Sprookjesbos van de Efteling

Vrouw Holle is terug in het Sprookjesbos. Zo’n 2,5 jaar geleden startte de Efteling met werkzaamheden waarbij het oude huisje van Vrouw Holle werd afgebroken. Aan de hand van een 3D scan werd het nieuwe huisje zo veel mogelijk nagemaakt, maar dan met nieuwere, duurzamere en vooral veiligere technieken.

 

Sinds vrijdag 30 september is Vrouw Holle terug in de Efteling. Het sprookje rond de oude vrouw neemt zo terug zijn intrek in het Sprookjesbos. In december 2019 werd er een 3D scan gemaakt van het oude huisje dat oorspronkelijk werd gebouwd in de jaren 40. In 1952 werd het sprookje in de Efteling al verteld, maar Vrouw Holle kwam maar pas in 2006 in het huisje terecht. Toen het oude huisje van Vrouw Holle in te slechte staat bleek te zijn, besloot men het huisje af te breken. Door de gemiste inkomsten tijdens de coronapandemie, besloot de Efteling nog eventjes te wachten met de bouw van het sprookje. Gelukkig kwam er al enkele maanden later goed nieuws van de Efteling. Vrouw Holle komt terug!

 

Het nieuwe huisje werd met behulp van nieuwere technieken opgebouwd, waardoor het geen exacte kopie van het vorige huisje kan zijn. Er zijn kleine wijzigingen gebeurd, die noodzakelijk vanwege veiligheid en duurzaamheid. Wel heeft de Efteling zo veel mogelijk het oude ontwerp proberen te volgen. Wie een bezoekje brengt aan de Efteling kan dus opnieuw Vrouw Holle haar kussen zien uitkloppen vanuit haar raam.

 

bron & foto: Efteling