Uitgelicht: Bayou Express – Le Fleury

In 2020 opende het Franse pretpark Le Fleury haar derde achtbaan. Dit park is gelegen in het Franse departement Nord-Pas-de-Calais, niet ver gelegen van de Belgische grens. Handig dus voor de credithunters.

 

 

Hoewel Bayou Express al gepland stond voor april 2020 was het door de coronacrisis wachten tot eind augustus om plaats te kunnen nemen in de derde achtbaan van dit Franse parkje.

Bayou Express is geen gloednieuwe achtbaan. Deze 3,3 meter hoge achtbaan was van 1999 tot en met 2018 te vinden in het Deense pretpark Tivoli Gardens, waar ze door het leven ging als Karavanen.

Deze zogenaamde Tivoli Small van de Duitse fabrikant Zierer is 60,2 meter lang en bereikt een topsnelheid van 26 km/u. Wie een ritje wil maken kan dat vanaf 90 cm lengte met begeleiding en vanaf 120 cm zonder begeleiding.