Twee nieuwe achtbanen in opbouw bij het Australische Gumbuya World

Het Australische pretpark Gumbuya World is momenteel bezig met de bouw van twee nieuwe achtbanen. Een daarvan wordt een gloednieuw exemplaar, maar de tweede had al een geschiedenis in Dreamworld Australia.

 

Nadat het Australische pretpark Gumbuya World in 2017 overgenomen werd begon men heel wat investeringen te doen zoals een allereerste achtbaan. Het park bestaat ondertussen uit een wildpark met dieren, een waterpark en attractiepark. In dat attractiepark wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe grote uitbreiding.

De nieuwe uitbreiding bestaat uit twee achtbanen. De grootste van de twee is Project Zero. Deze achtbaan komt oorspronkelijk uit Dreamworld Australia, waar deze achtbaan door het leven ging van 2011 tot 2021 als Buzzsaw. Het gaat om een achtbaan van het type SkyLoop, gebouwd door Maurer Rides. Deze baan heeft een hoogte van 46,2 meter, een lengte van 150 meter en bereikt een snelheid van 105 km/u. Op het hoogste punt van de baan zit een zogenaamde Sky Loop inversie waarbij de bezoekers tweemaal overkop gaan.

 

 

Buzzsaw op haar oude locatie

 

De tweede achtbaan zal door het leven gaan als TNT. Het betreft een zogenaamde Family Suspended Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Deze baan heeft een lengte van 453 en als speciaal element een tunneltje.

 

Een vergelijkbare achtbaan: Orkanen uit Fårup Summerland

 

Bronnen en foto: RCDB, Mitty Theme Parks