MR. FREEZE: Reverse Blast zal opnieuw voorwaarts rijden in Six Flags Over Texas

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Over Texas kondigde onlangs onverwachte aan dat de bezoekers nog snel een ritje moesten maken in de achtbaan MR. FREEZE: Reverse Blast, want dat het hun laatste kans zou zijn. Dit was verrassend nieuws, maar achteraf bleek het niet om een volledige sluiting te gaan, maar wel de laatste kans te zijn om de lancering achterwaarts te beleven.

 

FREEZE: Reverse Blast is een achtbaan in het Amerikaanse pretpark Six Flags Over Texas waarbij de rit begint met een achterwaartse lancering. Dit was echter niet altijd het geval want toen de baan opende als simpelweg MR Freeze was dat nog voorwaarts. Tien jaar nadat het treintje omgedraaid werd, kiest het park er voor de trein opnieuw in voorwaartse richting te lanceren.

 

 

MR FREEZE

Mr FREEZE opende in 1998 met een jaar vertraging vanwege problemen met het LIM lanceersysteem. De baan werd gebouwd door Premier Rides en heeft een zogenaamd sliding instapstation. De baan heeft een lengte van 369 meter en een hoogte van 66 meter. Bij het vertrek wordt je aan 112,7 km/u gelanceerd richting een top hat, die je aan de binnenkant neemt, wat het meteen een Top Hat Inside inversie maakt. Na het oprollen van een spike keer je in de omgekeerde richting weer terug naar het station.

 

Bron en foto: Six Flags Over Texas