Franse rollercoaster Tattoo verkocht aan Britse exploitant

De achtbaan Tattoo die gekend is van de Franse kermissen is verkocht aan een Britse exploitant. De rollercoaster was een spinning wilde muis die ook nog in België en Italië rondreisde. Ook stond de achtbaan in de loop der jaren in verschillende Franse pretparken.

 

Het was in augustus 2012 dat de achtbaan als Wild Mouse haar première maakte op de kermis van Turnhout. Dit gebeurde onder het Belgische exploitanten duo Bufkens & Florens die de achtbaan besteld hadden bij de Franse fabrikant Cedeal Rides. In 2014 wordt de achtbaan geplaatst in het Zuid-Franse pretpark Antibes Land.

In 2015 werd de achtbaan naar Italië verplaatst en reist die daar rond onder de Fam. de Carlo. In 2016 keert de achtbaan opnieuw naar Frankrijk maar ditmaal wordt de achtbaan geplaatst in het Zuid-Franse pretpark Parc d’Attractions Marseillan-Plage waar die haar rondjes draait als Tattoo tot en met 2019. Buiten het zomerseizoen reist de achtbaan onder de Franse exploitant Carobbé op de Franse kermissen en doet onder andere de voorjaarkermissen van Clermont Ferrand en stond ook eens in Amiens en Lille.

In 2020 koopt de Franse exploitant Gaston Brodeche de achtbaan over en verplaatst de rollercoaster naar het Franse avondpark Luna Park La Palmyre waar die haar rondjes draait als Wild Mouse. Daar blijft de achtbaan 3 zomers staan tot en met 2022.

De Britse exploitant Perrin Matthews koopt de achtbaan over van Gaston Brodeche in september van 2022. Hij gaat hoogstpersoonlijk naar Les Mathes waar Luna Park La Palmyre gevestigd is om daar de achtbaan op te halen. Ondertussen werd de rollercoaster opgesteld op het Tulleys Shocktober Fest Halloween in Crawley dat plaatsvindt van 30 september tot en met 6 november 2022.

 

Bron: Coaster-Count

Foto’s: James Block, Bob Van Dyck