Eigenaars Pools pretpark Mandoria willen grootste indoorpark van Europa openen

Het Poolse bedrijf Grupa Ptak SA, de groep die ook het Poolse Mandoria uitbaat, is van plan het grootste overdekte pretpark van Europa te bouwen. Het eerste deel van de faciliteit moet in 2024 worden geopend.

 

Mandoria opende in 2021 de deuren en begon na de opening meteen met nieuwe uitbreidingen, zo kwam er dit jaar nog een nieuwe zone bij met grote achtbaan en staat er nog een groot buitengebied met alweer een achtbaan op het programma.

De uitbaters van dit park willen nu een tweede indoor pretpark gaan bouwen, op een nieuwe locatie. Dit moet dan meteen het grootste overdekte pretpark van Europa worden.

In de buurt van de Poolse stad Olsztynek is al ruim 300 hectare grond aangekocht. Deze ligt in het noorden van Polen tussen Gdansk en Warschau. Het nieuwe project moet de natuurlijke en landschappelijke waarden van de regio Mazury weerspiegelen.

De eerste investeringsfase zal bijna 100 miljoen zloty bedragen (ongeveer 20 miljoen euro). Er komt ook een hotelinfrastructuur die tussen de 250.000 en 1 miljoen bezoekers per jaar moeten aantrekken. 

De opening van het eerste deel van het nieuwe attractiepark staat gepland voor 2024.

 

Bron: Parkerlebnis

Foto TPF