Sfeerverslag: Movieland Park – 25 juli 2022

Enkele jaren geleden bezocht ik al het Italiaanse Movieland Park en genoot er met volle teugen van mijn dag. Nu ik weer in deze regio vertoefde en het park ondertussen een achtbaan bijbouwde, kon ik niet anders dan opnieuw een bezoekje te brengen. Jammer wel dat men de oude Schwarzkopf achtbaan ondertussen gesloten heeft en laat verkommeren.

 

We arriveerden iets na tien uur aan de parking, alhoewel we moeten eigenlijk zeggen we belandden in de file naar de parking, want doordat je hier moet betalen aan een soort huisje voor de parking, duurt het wel even eer je je wagen kan parkeren.

We begonnen onze dag rustig met het kijken naar een van de vele shows die in het park getoond worden. Medusa – Epic Show kan je vooraan het park terugvinden. De show vindt plaats op een Griekse archeologische site. Hij bevat scenes met vechten, maar ook veel zang en ik moet toegeven dat deze zeker vermakelijk was.

Bobby Turbo wou natuurlijk ook zo snel mogelijk zijn credit binnenhalen, dus wandelden we naar de hangende achtbaan Diabolik. Deze achtbaan staat samen met het rondritje Pangea eigenlijk net buiten het park. De achtbaan is een Boomerang achtbaan van Vekoma, maar dan van het type suspended. Een baan waarvan ik echt wel kon genieten. We maakten dan ook meteen twee ritjes, waarbij we wel telkens moesten wachten tot er voldoende volk in het treintje zat.

We hoopten ook meteen het rondritje Pangea te doen, maar met een wachtrij van meer dan een uur besloten we om toch maar eerst de rest van het park te gaan ontdekken.

Tijd nu voor de attractie die je al van buiten het park kan zien staan, Hollywood Action Tower. Dit is een vrijvalattractie van Intamin die niet als een klassieke droptoren gebouwd werd, maar waarbij je in een bakje naar beneden valt en over een rail op je rug verder rijdt. Een zalig ding, dat uniek is in Europa en zelfs wereldwijd niet zo heel veel broertjes en zusjes heeft.

De volgende attractie op het programma was Magma 2.1.. Wie denkt hier plaats te nemen in een soort van Tramtour, gekend uit de Disney & Universal parken, is toch wel mis. Bij deze attractie neem je plaats in een truck die bestuurt wordt door een chauffeur die het gaspedaal zeker goed weet staan. Onderweg kom je verschillende sets tegen waar vuur en vooral veel watereffecten gebruikt worden. Een meer dan geweldige ervaring en eentje waarbij je het niet droog kan houden.

We namen ook plaats in Space Mission Orbit. Deze toren van S&S – Sansei technologies biedt je een rit die bestaat uit omhoog geschoten worden, een vrijeval maken en vooral een mooi uitzicht over het park en als je op de juiste plek zit, zie je zelfs het Gardameer. Een zeer leuke toren.

Daarna werd het tijd om te gaan aanschuiven bij Android 3D. Een soort van simulator/4d film gecombineerd met animatronics. Op zich heeft deze attractie veel leuke effecten en is de film zeker niet slecht, toch kon het mij niet helemaal overtuigen. Mogelijk komt dat deels omdat ik niet zo’n fan ben van dit soort films.

We zetten onze wandeling door het park verder en kwamen aan bij Kitt SuperJet. Een attractie die in het teken staat van Knightrider, je weet die  televisieserie uit de jaren 80 met David Hasselhoff waarin, behalve David, de hoofdrol weggelegd was voor de sportwagen Kitt die vol technische snufjes zat en zelfs kon communiceren. Voor deze attractie koos het park om de auto in te ruilen voor echte speedboten die je met volle snelheid over het water meenemen en onderweg stunts uithalen. Uniek en vooral bangelijk leuk.

Ondertussen werd het tijd voor onze volgende show: Overdrive: Live set. Bij deze show kom je terecht bij de opnames van een real action film. De show zat vol leuke stunts en humor. Zeker de moeite waar wanneer je wat tijd over hebt.

We wandelden terug het park in en besloten aan te schuiven voor opnieuw een unieke attractie. Bij U-571 neem je namelijk plaats in een duikboot en kom je in een soort van oorlog terecht waarbij de boot lekgeslagen wordt. Droog kom je hier bijna onmogelijk uit en de ervaring is opnieuw zeer uniek.

We besloten het eventjes wat rustiger aan te doen en namen plaats in de Panorama Tram. Deze monorail neemt je mee langsheen een stuk van het park. Tijdens de rit houdt je geregeld halt bij TV schermen waarop de geschiedenis van het park getoond wordt. Tijdens de rit krijg je ook een blik op de oude Schwarzkopf achtbaan die hier staat weg te kwijnen sinds enkele jaren. De baan is deels afgebroken, maar het grootste deel staat nog recht. Een pijnlijk tafereel voor de achtbaanfans. Met het achtbaanaanbod dat eerder beperkt is in dit park, hopen we dat men deze in de komende jaren eindelijk gaat vervangen door een nieuw exemplaar dat de moeite waard is.

We kwamen ondertussen aan bij het achterste gedeelte van het park dat een prehistorisch Flintstones-achtig thema heeft. Hier moet ik toch wel zeggen dat sinds mijn laatste bezoek aan dit park het gebied een beetje flets is geworden en eigenlijk de nodige TLC nodig heeft.

We begonnen in dit gebied met de Polyp attractie Oktopus die een zeer zwak ritje gaf, wat we eigenlijk wel zonde vonden, want we weten hoeveel thrill dit soort attractie normaal kan bieden.

Plaatsnemen in de kleine achtbaan Bront’O’Ring zat er niet in deze dag, blijkbaar is die wel vaker gesloten als we andere sfeerverslagen er op naslaan. Al zien we wel op CoasterCount dat meerdere mensen hem dit jaar al afvinkten. Mogelijk moet je gewoon geluk hebben dat ze open is. Niet dat het voor ons een grootgemis was, we hadden de credit al en het blijft een kinderbaantje. Maar voor de jonge bezoekers is het wel zonde natuurlijk.

Een laatste attractie die we deden in deze zone was de Log Flume Troncosaurus. Deze log flume bevat meer vaargeulen dan drops, toch was het ritje leuk en vooral heel nat.

Onze dag afsluiten deden we bij de parkshow U.S. Army Stunt Show. Deze show staat in het teken van Rambo, die moet zorgen voor de bevrijding van zijn liefje. De show zit vol stunts, vuureffecten en snelle vaartuigen en andere gemotoriseerde voertuigen. Het is een spannende show die meer dan de moeite waard is om te bekijken.

En zo zat onze dag er op. Een ritje op Pangea lukte jammer genoeg niet meer want daar was de wachtrij al een uur voor het park sloot gesloten, omdat er nog zeker een uur wachttijd was.

Moviepark Land heeft me opnieuw een zeer positief gevoel gegeven. Dit fantastische park en vooral de unieke attracties zal je nergens anders kunnen vinden. Enkel het achterste gedeelte van het park was een beetje aan renovatie toe en vooral was het spijtig dat er een Schwarzkopf-achtbaan in die toestand in het park blijft wegkwijnen. Toch zal ik volgende keer als ik in de buurt kom dit park zeker en vast opnieuw op de planning zetten! Hopelijk verrassen ze ons tegen dan met een nieuwe achtbaan.