D23 parks overzicht USA

Het weekend van 9 tot 11 september was het weer tijd voor de D23 Expo. Deze expo is het grootste Disney fan event ter wereld en wordt om de 2 jaar georganiseerd. Hier komen steeds een hele hoop aankondigingen van de films van zowel de Disney, Pixar, Star Wars en Marvel. Naast de sneak peaks van aankomende films & series, is er ook telkens het Disney Parks panel en hieruit kwamen weer heel wat nieuwtjes voor de Disneyparken wereldwijd.

 

Disneyland Resort Anaheim

Characters

Fans van meet-and-greets met populaire iconen uit de Disney-stal kunnen al gaan likkebaarden. In Disneyland Anaheim zal men vanaf medio november op de foto kunnen met The Mandalorian en Grogu!

 

Vanaf volgende week, voor een beperkte tijd, kan je ook in Avengers Campus in Disney California Adventure op de foto met The Incredible Hulk in zijn Quantum Suit.

 

Avengers Campus DCA

We blijven bij Marvel. In Avengers Campus in DCA wordt gewerkt aan een nieuwe ride. In deze nieuwe, originele ride zullen gasten kunnen meehelpen met alle superhelden om allerlei slechteriken uit het Marvel Universum te verslaan, waaronder voor het eerst King Thanos. Deze versie van Thanos komt uit het multiversum en komt uit een universum waarin Thanos won.

 

Pacific Wharf

Pacific Wharf in DCA zal worden omgebouwd naar San Fransokyo. Het gebied uit de “Big Hero 6” film met Baymax. Hier komen oost en west samen en zijn technologie en tradities versmolten. Dit is een project die nog in de kinderschoenen staat, maar de concept art is alleszins veelbelovend!

 

Disney’s Paradise Pier Hotel

Zoals voorheen aangekondigd, is men bezig met het Paradise Pier hotel aan het herwerken naar een Pixar thema. Nu is ook de nieuwe naam aangekondigd, namelijk Pixar Place Hotel. Hier zal men de artistieke stijl van Pixar mengen met de comfortabele stijl van een hotel. Ook komt er een “Finding Nemo”-themed splash pad. Een soort waterspeeltuin voor de kinderen.

 

runDisney Anaheim

De enige aankondiging van runDisney kwam uit Anaheim. Dit was al enkele jaren geleden dat het grote loopevent daar nog is doorgegaan, maar in 2024 komt dit ook uiteindelijk terug!

 

Mickey & Minnie’s Runaway Railway & Mickey’s Toontown – Disneyland Anaheim

Disney is bezig met een ambitieuze transformatie van het Mickey’s Toontown in Disneyland Park Anaheim. In dit gebied komt ook een kopie van Mickey & Minnie’s Runaway Railway, al zal deze licht aangepast worden, zodat deze perfect past in het verhaal van Mickey’s Toontown.  Naast deze attractie komt er ook het El CapiTOON Theater, met een speciale tentoonstelling die Mickey, met vele outfits en props vanuit de toon wereld, centraal zal stellen!

100 Jaar Disney

In het Disneyland Resort in Anaheim zal de viering van de 100ste verjaardag van The Walt Disney Company starten eind januari 2023. “The Happiest Place On Earth” krijgt nieuwe decors met platina kleuren, nieuwe looks voor Mickey, Minnie en hun vriendjes en zo veel meer. Ook komen er 2 nieuwe avondshows. “World of Color – One” komt in DCA en zal de verhalende nalatenschap vieren die Walt Disney een eeuw geleden startte.

 

Het Disneyland Park zal gebruikt worden als canvas voor de nieuwe avondshow “Wondrous Journeys”. Hierin zullen alle 60 Walt Disney Animation Studios films in voorkomen. Deze zullen de bezoeker meenemen op een reis door muziek en storytelling. Hier bouwen ze voort op de projecties van nu en gaan ze “Main Street USA”, “Sleeping Beauty Castle”, De facade van “It’s a small world” en de “Rivers of America” als canvas gebruiken om de karakters uit de films tot leven te laten komen.

 

Walt Disney World

 

Magic Kingdom

 

Happily Ever After

Met de 50ste verjaardag kwam er in Magic Kingdom een nieuwe vuurwerkshow, Disney Enchantment. Deze show is niet zo goed bevallen bij de fans en dit heeft Disney klaar en duidelijk gehoord. Volgend jaar keert de iconische show, Happily Ever After, terug naar het Magic Kingdom!

 

Haunted Mansion

Enige tijd geleden werd de illustere Hatbox Ghost toegevoegd aan het Haunted Mansion in Anaheim. Volgend jaar komt deze ook naar Orlando.

 

Tiana’s Bayou Adventure

De aanpassing van Splash Mountain naar Tiana’s Bayou Adventure komt dichterbij. Nu is er ook een richtperiode voor de heropening bekend gemaakt. Zowel in Disneyland resort als in Walt Disney World zou de vernieuwde attractie moeten openen naar het einde van 2024.

Ook werd er wat meer van het komende verhaal gedeeld. Het jaar is 1927 en Prinses Tiana heeft onze hulp nodig met een geheim ingrediënt voor een speciaal gerecht. Tiana’s nieuwe restaurant bevindt zich in de zoutmijn, dewelke wordt gebouwd in de voormalige Splash Mountain.

 

TRON Lightcycle Run

Eindelijk is er ook een openingsdatum voor de nieuwe coaster in het Magic Kingdom. TRON Lightcycle Run is gepland om te openen in de lente van 2023. Het was al eventjes duidelijk dat de coaster bijna klaar was voor het publiek, want er waren al bemande testritjes gespot in het park. Nu hebben we dus eindelijk ook een duidelijke openingsdatum.

 

Toekomst Magic Kingdom

Op het eind van de presentatie werd er nog wat gehint naar de toekomstige uitbreidingen voor Magic Kingdom. Er wordt gespeculeerd dat er uitbreiding mogelijk is voorbij de bergen van Big Thunder Mountain. Momenteel wordt er gespeculeerd over een Zuid-Amerikaans geïnspireerd gebied, dewelke thuis zou bieden aan de wereld van Coco en de wereld van Encanto. Voorbij dit gebied speelt Disney met het idee dat een duisterder gebied ook wel zou passen. Er zijn ruwe plannen om een gebied te wijden aan de slechteriken van de studio.

 

Epcot

Walt Disney

Het nieuwe standbeeld van Walt Disney voor Epcot was ook te zien in de Expo. Dit is de finale versie en zal binnenkort in het park verschijnen.

 

Figment

Het populaire draakje van de “Journey into Imagination” ride in Epcot zal terugkeren naar het park als meet-and-greet. Als we mogen afgaan op de wachtrijen die de popcornemmer van Figment enige tijd geleden opleverde, dan zal dit een zeer gewild karakter worden!

 

World Celebration

De transformatie van EPCOT zal binnekort weer een stap vooruitgaan. Tegen het eind van 2023 zou het “World Celebration” gebied moeten af zijn en open zijn voor bezoekers. Met veel groen, de opening van Communicore Hall en Communicore Plaza, zal dit centrale gebied een thuis bieden aan vele festivals. Hier zal ook het gebied Dreamers Point te vinden zijn. Hier zal je het standbeeld van Walt kunnen bewonderen.

Ook gaan de ontwikkelingen bij World Nature verder. Het nieuwe gebied daar, “Journey of Water, Inspired by Moana” gaat ook open eind 2023!

 

Animal Kingdom

Zootopia

Naast alle andere aankondigingen voor de andere parken, werd er gehint naar de komst van Zootopia in het voormalige Dinoland USA.

 

Disney Cruiseline

Ook de Disney Cruiseline zit niet stil. Nadat de Wish eerder dit jaar haar eerste tocht heeft vervolledigd, is het werk begonnen aan het 6de schip in de vloot. Dit schip zal de naam Disney Treasure dragen.

 

Disney’s Imagineers hebben een nieuw concept ontworpen in de stijl van avontuur, om zo Walt’s levenslange liefde voor ontdekking te vieren. De grote hall is geïnspireerd door de grandeur en het mysterie van een verguld paleis, gemaakt met invloeden vanuit Azië en Afrika, alsook de fantasiewereld Agrabah. Het standbeeld dat centraal staat in de hal wordt voor het eerst ook een drieluik, namelijk Aladdin, Jasmine en het Tapijt staan er centraal.

 

Met de komst van het 6de schip, zal er ook voor het eerst een cruise het zuidelijke halfrond aandoen en zullen er cruises aangeboden worden in Australië en Nieuw-Zeeland. Ook kunnen gasten mee op de verplaatsingscruise van de Disney Wonder (het schip dat deze cruises zal uitvoeren) en kunnen ze zo voor het eerst met de Disney Cruise Line exotische bestemmingen beleven, zoals Fiji en Samoa.

 

Ook komt er naast Castaway Key een nieuwe bestemming voor de cruiseschepen, Lighthouse Point. Deze bestemming in de Bahama’s zal de natuurlijke schoonheid en cultuur van de Bahama’s tot leven brengen voor de gasten van de Disney Cruiseline.