Sfeerverslag: Leolandia – 26 juli 2022

Op 26 juli trokken Themeparkfreaks Bob en Tristan naar het Italiaanse pretpark Leolandia. Dit park richt zich vooral op een jong publiek, maar met vier achtbanen in het aanbod leek het voor ons ook een bezoekje waard. Dit park dat ooit begon als miniatuurpark groeide door de jaren heen uit tot een volwaardig pretpark dat we vandaag gingen ontdekken.

 

Toen we het park binnenwandelden werden we verwelkomd door twee prinsesjes. We besloten te beginnen bij de rechterkant van het park. Hier stond namelijk onze eerste achtbaan van de dag, Twister Mountain. Dit is een Spinning Wild Mouse Coaster, gebouwd door Zamperla. Een bouwer die van 2006 tot 2009 het park in handen had. De achtbaan was zeker leuk te noemen en spinde zelfs enorm hard.

Onze volgende achtbaan werd meteen ook de kleinste achtbaan van het park, namelijk Leocoaster. Ook deze werd door Zamperla toegevoegd en is natuurlijk vooral bedoeld voor de jongste bezoekers. Voor ons was het een leuke plus 1 op de coaster teller.

We brachten ook een bezoekje aan de interactieve attractie The Museum. Deze maakt deel uit van het PJ Masks City gebied, dat in het teken staat van de stripfiguurtjes. De attractie was leuk opgebouwd met meerdere kamers in een grote villa. In elke kamer volgde een verhaal zich op  en werd op schermen filmpjes getoond. Jammer genoeg was alles volledig in het Italiaans en hadden wij er niet veel aan.

Na ons bezoekje aan de villa besloten we tussen de kleine gebouwtjes van het mini Italia gebied te wandelen. Deze zijn leuk om een keertje te bekijken.

En zo arriveerden we bij Scilla E Cariddi, een soort kruising tussen een Rockin’ Tug en een Discocoaster, waar je rechtstaand de rit beleeft. Deze attractie moet je het gevoel geven dat je aan het surfen bent. Of dit nu echt dit gevoel geeft, vond ik niet, maar deze unieke attractie is zeker en vast heel tof.

We maakten ook een ritje in de Splashbattle Mediterranea. Deze attractie kreeg als stationsgebouw een zeer mooi uitgewerkt kasteel en vooraleer je echt op elkaar kan beginnen schieten met de waterpistolen vaar je nog door een zeer mooi stukje darkride. Toch wel een van de mooiste Splashbattles die we al deden.

Na een hapje te eten trokken we verder naar de derde achtbaan van het park. Mine Train is een achtbaan van het type Powered Coaster, eveneens gebouwd door Zamperla en neemt je voor een leuk ritje dat over de boomstamattractie van het park loopt.

Deze boomstammetjes, die de naam Gold River dragen, werd dan ook onze volgende attractie. Deze bescheiden Log Flume was alvast enorm mooi aangekleed en het dropje zorgde ervoor dat je lekker nat werd.

Nog meer water vonden we bij de Spinning Raft attractie Rapide Di Leonardo. De ronde bootjes worden hier omhoog getakeld in een lift en gaan doorheen een soort glijbaan waarbij ze enorm hard in het rond spinnen. Zeker een van de spannendste in zijn soort die ik al deed.

Na een wandeling over de kinderboerderij van het park arriveerden we bij onze laatste credit van de dag, de achtbaan Vroom!. Deze achtbaan werd gebouwd door Preston & Barbieri en staan in het teken van Russische animatieserie Masha en de beer. Deze kreeg enorm veel theming met zich mee en we moeten toegeven dat dit echt wel zeer mooi uitgewerkt werd. De baan zelf bestaat uit een familiale achtbaan die via een lifthill in een bochtig parcours terecht om nogmaals via een lifthill een tweede deel van het parcours af te werken. Het leek een beetje alsof de fabrikant twee dezelfde achtbanen met elkaar verbond om zo een groter exemplaar te krijgen. Maar de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we deze baan stiekem wel heel leuk vonden.

We besloten terug te wandelen naar waar we begonnen waren, namelijk de achtbaan Twister Mountain, niet dat deze een enorme herhalingswaarde heeft, maar door het feit dat ik bij mijn eerste ritje vergat een batterij in mijn GoPro te stoppen.

Na de achtbaan een tweede maal bereden te hebben besloten we ook de vrijevaltoren en de Disko Electro Spin nog een bezoekje te brengen.

En zo kwam er een einde aan ons bezoekje aan dit park. Het park kon ons wel overtuigen op gebied van aankleding en had enkele leuke attracties in haar aanbod. Maar voor volwassenen is hier niet zo’n heel groot aanbod, het park richt zich voornamelijk op gezinnen met jongere kinderen. Toch kwamen we er met een goed gevoel buiten.