Sfeerverslag: Größte Kirmes am Rhein Düsseldorf – vrijdag 15 juli 2022

We brengen vandaag een bezoekje aan Größte Kirmes am Rhein. Dit is de grootste kermis aan de Rijn en je vindt hem ieder jaar in Düsseldorf (met uitzondering van de laatste 2 jaar). Dit jaar staan er voor mij 3 nieuwe credits, dat zijn de Höllenblitz, Wilde Maus XXL en een Big Apple. Daarnaast kunnen we nog eens een ritje maken op Alpina Bahn. Tijd om nog eens los te gaan!

 

Wie met de wagen naar deze foor komt, kan niet parkeren in de buurt. Er is echter wel een oplossing, je parkeert je wagen op de parkings bij het stadion. Vervolgens kan je daar de bus nemen, dit zit inbegrepen in je parkingticket. Oorspronkelijk zouden we om 15h daar aankomen maar helaas reed de bus zich vast achter een fout geparkeerde wagen. Een klein uurtje later was dat probleem eindelijk opgelost en kwamen we eindelijk aan bij de grootste kermis aan de Rijn!

Geen tijd te verliezen, dus beginnen we direct met de eerste achtbaan. Wilde Maus XXL werd het eerste slachtoffer. De attractie begint al direct in de wachtrij want die is omgebouwd tot funhouse. Uiteindelijk bereiken we na het nemen van wat hindernissen het station. Daarna volgt een heel erg soepele rit, met stevige drops en scherpe bochten. Een hele goede wilde muis achtbaan dus.

Aangezien we hier zijn voor de achtbanen, is de volgende attractie is ook een achtbaan. Höllenblitz, de grootste transportabele indoorachtbaan ter wereld staat hier ook. Daarnaast is het ook nog eens een Spinning Coaster. Hoewel de buitenkant er enorm fraai uitziet en heel wat decoratie heeft, is het aan de binnenkant een bijna lege loods. Enkele lasers en andere lichteffecten maken de rit wat specialer.

Zoals vermeld in de inleiding staat ook de Alpina Bahn op deze kermis. Deze legendarische achtbaan kon ik vorig jaar al eens uittesten in Fun um Glacis in Luxemburg en ook vandaag maak ik er een ritje op. Alpina Bahn is achtbaan gemaakt door Anton Schwarzkopf en is geopend in de jaren 80. Ondanks zijn leeftijd zorgt de baan nog altijd voor een spannende en soepele rit.

Wat verder vinden we ook de laatste en minst spectaculaire achtbaan op deze kermis. De achtbaan is namelijk een Big Apple. Dit is een kinderachtbaan, maar wie nu eenmaal op achtbaan credits jaagt, laat er geen links liggen.

Op het einde van de eerste laan vinden we een logflume. Net zoals alle andere attracties op deze kermis is deze prachtig versierd en voorzien van heel wat decoratie. Ook zijn er draaiplatformen geplaatst op deze wildwaterbaan. Uiteraard wilde ik deze leuke attractie eens uittesten.

De kermis is opgedeeld in 2 delen. In deel 1 vonden we voornamelijk achtbanen en extremere ritten. Ook in het andere deel staan er heel wat interessante attracties. Heel wat Funhouses maar ook spookhuizen. Al steekt er 1 attractie echt wel bovenuit. Dat is dr. Archibald een soort darkride met VR-Experience. Jammer van de hoge ritprijs (€10 per persoon) want anders had ik er zeker een ritje op gemaakt.

We ronden een 2-tal uren later ons bezoekje aan deze leuke kermis af. Er stonden heel wat leuke attracties en achtbanen. Zo zal de Wilde Maus XXL mij nog lang bijblijven want dat vond ik echt een hele leuke achtbaan. Ook Höllenblitz was best vermakelijk. Daarnaast ben ik ook blij dat ik nog eens de kans kreeg om Alpina Bahn opnieuw te berijden want die blijft echt goed. Hopelijk is het aanbod volgend jaar even goed als dit jaar, dan kom ik nog eens terug!