Lightwater Valley kondigt nu officieel aan dat langste achtbaan van Europa gesloten blijft

Al geruime tijd houdt het Engelse pretpark Lightwater Valley haar achtbaan The Ultimate gesloten, maar nooit kwam er een officiële verklaring. Was dit een tijdelijk gegeven of zou de achtbaan voorgoed gesloten blijven? Nu liet het park weten aan een fangroep dat de baan in de toekomst zal ontmanteld worden.

 

Na een lange periode van sluiting en onzekerheid valt het doek nu voorgoed over de langste achtbaan van Europa, The Ultimate, in het Engelse Lightwater Valley. Volgens een verklaring van Lightwater Valley wil het park zich namelijk blijven focussen op haar nieuwe doelgroep, namelijk kinderen tot 12 jaar, en daar zou de Ultimate geen plaats in hebben.

Verder verteld het park dat de achtbaan zal ontmanteld worden, dat betekend dus dat deze legendarische baan verdwijnt uit het lijstje met langste achtbanen ter wereld waar ze op nummer twee stond na Steel Dragon 2000 in het Japanse Nagashima Spa Land. In Europa wordt de nieuwe recordhouder nu Big One in Blackpool Pleasure Beach.

 

The Ultimate

De Ultimate werd ontworpen door de Big Country Motioneering en opende in 1991. De achtbaan bevat twee liftheuvels en is maar liefst 2268,3 meter lang. De eerste liftheuvel is 31,1 meter hoog, de tweede liftheuvel is 32,6 meter hoog. Tijdens de rit worden er snelheden bereikt tot 80,5 km/u. De Ultimate heeft een heel eigen lay-out en blijft over het grootste deel van het parcours laag tegen de grond.

 

 

Bron: Theme Park Insanity

Foto: TPF