D23 parks overzicht Azië

Het weekend van 9 tot 11 september was het weer tijd voor de D23 Expo. Deze expo is het grootste Disney fan event ter wereld en wordt om de 2 jaar georganiseerd. Hier komen steeds een hele hoop aankondigingen van de films van zowel de Disney, Pixar, Star Wars en Marvel. Naast de sneak peaks van aankomende films & series, is er ook telkens het Disney Parks panel en hieruit kwamen weer heel wat nieuwtjes voor de Disneyparken wereldwijd.

 

Shanghai Disneyland

In Shanghai Disneyland komt het eerste themadeel gewijd aan Zootopia. Deze zal niet het enige ter wereld blijven, want het is ook al aangekondigd voor Animal Kingdom. Op D23 kreeg het publiek een eerste blik op concept art van het Zootopia Central Station en concept art van appartementsgebouwen in alle vormen en maten, voor alle verschillende dieren die erin wonen. In de Zootopia Police Department, die dubbelt als ingang tot de attractie van het land, zullen bezoekers verwelkomd worden door niemand minder dan Officer Clawhauser!

 

 

Hong Kong Disneyland

Als onderdeel van de 100ste verjaardag van The Walt Disney Company zal er in Hong Kong Disneyland een splinternieuw standbeeld van Walt & Mickey onthuld worden. Ze zullen beiden op een bank te vinden zijn en het standbeeld zal hulde brengen aan het moment waarop Walt zijn kinderen aan het bekijken was op de paardenmolen en hij het idee kreeg om Disneyland te maken voor iedereen.

 

In Hong Kong komt er ook een “Frozen”-themed land, met 2 nieuwe attracties. Hier zou dit moeten openen in de 2de helft van 2023. Hier komt er de eerste coaster met een “Frozen” thema ter wereld, Wandering Oaken’s Sliding Sleighs en dit is voor het eerst te zien op de concept art.

 

Tokyo Disney Resort

Ook in Tokyo DisneySea komt er een gebied in “Frozen”-thema. Op d23 werd de eerste concept art van dit gebied getoond en werd duidelijk dat het in het nieuwe “Fantasy Springs” zal komen te liggen. Dit komt naast de 2 andere onderdelen van dit parkdeel, namelijk Peter Pan en Tangled. Ook komt er een nieuw hotel in het midden van het park te liggen!

 

Als laatste punt zal Space Mountain in 2024 sluiten. Er wordt een grootse transformatie ondergaan en een nieuw verhaal aan de attractie toegevoegd. De transformatie is voorzien om samen met het vernieuwde plein klaar te zijn in 2027.