Cedar Point heeft aangekondigd dat Top Thrill Dragster zoals we hem kennen op pensioen gaat

Het Amerikaanse pretpark Cedar Point houdt een van haar bekende achtbanen al een hele tijd gesloten. Veel nieuws wou het park hierover niet kwijt, tot men onlangs met een mededeling kwam. Hierin viel te lezen dat Top Thrill Dragster, zoals we die kennen, niet zal heropenen.

 

Sinds augustus 2021 staat de achtbaan Top Thrill Dragster stil in het Amerikaanse pretpark Cedar Point. Toen was er een incident waarbij een bezoeker in de wachtrij geraakt werd door een losgekomen onderdeel. Sinds die tijd wachten fans van het park en de baan op nieuws, dit kwam er onlangs.

In een boodschap vertelt het park dat Top Thrill Dragster zoals we die kennen, niet meer zal heropen, wat een vrij onduidelijke aankondiging is. Want dit zou kunnen betekenen dat de baan gewoon volledig zal verdwijnen, maar anderzijds zou dit ook kunnen betekenen dat men de baan gaat aanpassen en in een vernieuwde vorm zal heropenen in de toekomst. Eén van de mogelijkheden zou kunnen zijn dat men dan de lancering aanpast en vervangt door een magnetische lancering. Maar dat blijft voorlopig enkel speculeren.

 

 

Top Thrill Dragster

Top Thrill Dragster is een 128 meter hoge gelanceerde achtbaan. De baan opende in 2003 en werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Het treintje wordt gelanceerd van 0,0 km/u naar 193,1 km/u in 4,0 seconden. De baan heeft een lengte van 853,4 meter en het meest opmerkelijke aan deze attractie is natuurlijk de hoge tophat.

 

Bron: Cedar Point