Wunderland Kalkar overgenomen door Nederlandse recreatiegroep

Het Duitse pretpark Wunderland Kalkar is overgenomen door een Nederlands bedrijf. De Nederlandse ondernemer Hennie van der Most heeft het pretpark overgelaten aan DeFabrique Holding, een bedrijf uit Utrecht.

 

Wunderland Kalkar, het Duitse pretpark dat gebouwd is in en rond een oude kerncentrale, is overgenomen door DeFabrique Holding. Dit Nederlandse bedrijf, gelegen in Utrecht, nam sinds 1 augustus 2022 de leiding over van het pretpark. DeFabrique Holding heeft momenteel al enkele bedrijven in handen, zoals een gelijknamige evenementenhal in Utrecht en Vliegveld Twenthe in Enchede. Ook het bedrijf JAN verhuur, een bedrijf dat rekwisieten verhuurt, behoort tot de holding.

 

Wunderland Kalkar past met al zijn mogelijkheden perfect bij het Nederlandse bedrijf. Want naast een pretpark is er ook een hotel, een restaurant, vergaderzalen en enkele evenementenlocaties. Het huidige personeelsbestand blijft behouden, waardoor ook parkdirecteur Han Groot Obbink. Voor welk bedrag het Duitse pretpark is verkocht is niet geweten. Wunderland Kalkar heeft onder andere een achtbaan, een wildwaterbaan en een Star-flyer. Die laatste is overigens gebouwd in de reactor van de oude kerncentrale. 

 

bron: Parkerlebnis.de

Foto: Wunderland Kalkar