Sfeerverslag: GaiaZoo – 2 augustus 2022

Op een zomerse dag in augustus trokken Themeparkfreaks Hendrik en Dwainie op familie uitstap naar het Nederlandse GaiaZoo in Kerkrade. Een klein maar aangenaam dierenpark, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

 

Bij aankomst zagen we al dat het dierenpark zich ook inspant met de aanbouw van een gloednieuwe hoofdingang en bij de parking een Toren van Gaia, die normaal deze zomer zou opengaan, maar waar ze nu volop nog aan het werk waren.

Eenmaal binnen begon de zoektocht naar de dieren. Door de hitte bleven veel dieren ook verstoppertje spelen, omdat het ook voor dieren soms te warm is in de blakende zon. Wat wel een serieus pluspunt aan het park is, is dat je heel het park kan doorlopen zonder het parkplannetje open te doen. Ze hebben namelijk een route uitgestippeld, zodat je alle dieren kan bezichtigen zonder ernaar te moeten zoeken. Je hoeft enkel de bordjes te volgen: ‘Wereldreis: Zoo zie je alle dieren’.

Het park is onderverdeeld in 4 grote themagebieden: Taiga, Rainforest , Limburg en Savanna.
We begonnen in Taiga, een gebied waarin je zowat van alles kon vinden van dieren. Gaande van de paarden tot kamelen en de wolven die besloten zich niet te laten zien. Uiteindelijk tegen het middaguur vonden we wat onze kleine vriend zeker wou zien, de rode panda. Goed verstopt in de bomen, maar toch gevonden en zijn dag kon al niet meer stuk. Erna picknickten we in het groen, dat zeker aangenaam was in de schaduw.

Na het eten trokken we verder richting Rainforest, het gebied waar verschillende apen de baas zijn.
Van de luie gorilla tot de speelse doodshoofdaapjes. Ook de slingeraap die, zoals zijn naam het weggeeft, rustig zat te slingeren van links naar rechts. Eveneens ook een zone waar de vogels hun gebied hebben.

Na Rainforest was het tijd om af te koelen en kochten we een ijsje. Eenmaal het ijsje op was trokken we naar het gebied Limburg, waar dieren speciaal in beeld staan die veel in Limburg voorkomen in het wild. Maar ook hebben ze in het gebied een Dinodome gemaakt. Een groot speelparadijs waar verschillende Dino’s zijn rond geplaatst. Ook hadden ze een Dinomolen, die we ook eens uitprobeerden en een vrijevaltoren voor kinderen, die helaas gesloten was.

Als laatste gebied van de dag gingen we richting de Savanna, het gebied waar de dieren vanuit Afrika de baas zijn. Met de leeuw die zich eens rechtzette om een drankpauze te houden, neushorens die lagen te bakken in de zon en de wilde honden die hun middagdutje deden na een lekker middagmaal. Tenslotte zaten de flamingo’s lekker in het water en waren de giraffen heerlijk aan het genieten van de zon.

Tenslotte namen we natuurlijk het evenement Zandsculpturenfestival : Zoo van zand even mee.
Verspreid over de gebieden stonden er prachtige werken die ook zeker de moeite waren.