Sfeerverslag: Pp’s Park Platja d’Aro – donderdag 7 juli 2022

Ondertussen zijn we al een paar dagen in Spanje. We zijn PortAventura World al gaan ontdekken en vandaag namen we al eens een kijkje in Girona. Onze avond sluiten we echter af in het bescheiden Pp’s Park Platja d’Aro. Hier vinden we 2 achtbanen en nog tal van andere attracties.

 

Het pretpark opent pas om 17h30 zijn deuren, maar met dit warme weer is dit ideaal. s’Avonds is het namelijk al heel wat frisser. Dat het pretpark niet heel erg groot is, valt onmiddellijk op aan de ingang. Die is heel klein en de attracties staan nog net niet op straat, enkel een simpel hekwerk houdt het afgescheiden. Je mag het hier overigens meer vergelijken met een kermis, want je betaald per attractie. Dit aan de hand van een betaalkaart, die je steeds opnieuw kan herladen.

We besluiten eerst een kleine wandeling doorheen het parkje te maken. Zo zien we dat er een heleboel kinderattracties staan. Het park is verder heel proper en het personeel is vriendelijk. Het is duidelijk dat men hier graag van kleur houdt, want overal zijn felle kleuren gebruikt.

Uiteraard beginnen we onmiddellijk met de eerste achtbaan. Die heet hier Gold Mine en heeft een ovaal baanverloop. Er zijn onderweg enkele kleine knikken die we moeten verwerken, deze zijn prachtig weggestopt achter enkele rotsen.

De eyecatcher van het park is duidelijk de andere achtbaan. Deze achtbaan heet Ciclón en is zoals de naam al doet vermoeden een Zyklon achtbaan. Blijkbaar heeft deze achtbaan ooit in een ander pretpark gestaan, namelijk in Parque de Atracciones de Montjuic. Een pretpark dat aan het einde van de vorige eeuw zijn deuren sloot. Daar werd Ciclón in 1973 geopend, om dan heel wat jaren later opnieuw te openen in Pp’s Park. Sinds 2007 draait het achtbaantje hier zijn rondjes, maar van zijn ouderdom merk je echter niets, want over de hele rit krijgen we een fantastisch soepele rit. Dit is misschien de soepelste Zyklon die ik ooit heb gedaan.

Naast de 2 achtbanen heeft het park ook nog enkele andere attracties. Zo heeft men hier ook een wildwaterbaan met boomstammen. Aangezien er toch nog geld op de kaart stond, besloten we deze ook nog eens met z’n allen uit te proberen.

Als afsluiter besloten we nog eens een ritje te maken op Ciclón. Toen onze herlaadkaart leeg was, besloten we ons bezoekje af te ronden. We vonden het alle 4 een heel leuk park. Leuk afgewerkt door de vele kleuren en attracties die duidelijk heel goed zijn onderhouden. Ook het personeel verdiend een pluim. Die waren heel vriendelijk en behulpzaam. Mocht je hier ooit in de buurt zijn, spring dan zeker eens binnen. Al is het maar voor die fantastisch goede Zyklon achtbaan. Hopelijk bouwen ze ooit nog eens een nieuwe achtbaan. Dan heb ik ook een reden om nog eens langs te komen.