Europa-Park onthult eerste beeld van nieuwe achtbaan

In 2023 zal Europa-Park een nieuwe achtbaan openen. Het wordt een achtbaan van het type Big Dipper, uiteraard gebouwd door Mack Rides. Onlangs heeft het Duitse pretpark een eerste beeld van de achtbaan gedeeld, daarop valt de Wardenclyffe Tower te zien. Deze toren is ook wel bekend als de Tesla Tower.

 

Volgend jaar opent Europa-Park een nieuw themagebied met daarin een nieuwe achtbaan. De achtbaan wordt er 1 uit de stal van Mack Rides, namelijk een Big Dipper. Voorbeelden daarvan vind je in Walibi Holland (Lost Gravity) en Freizeitpark Plöhn (Dynamite). Al zal deze Big Dipper moeilijk te vergelijken zijn met de andere 2. Deze zal namelijk horizontale en verticale lanceringen bevatten in plaats van een kettinglift. Het thema van de achtbaan en het nieuwe gebied wordt Kroatië, met daarin vooral Nikola Tesla in de hoofdrol. Nikola Tesla was een Kroatische uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige. Hij heeft vroeger heel wat elektrische componenten uitgevonden, die hedendaags nog steeds worden gebruikt.

Michael Mack heeft onlangs een eerste beeld van de nieuwe achtbaan gedeeld. Daarop valt te zien dat Europa-Park de Wardenclyffe Tower zal nabouwen, ook wel de Tesla Tower genoemd. De toren werd in 1901 gebouwd in New York, maar was niet succesvol. Wegens financiële problemen werd de toren nooit operationeel en werd deze in 1917 ontmanteld. Naast deze informatie, zijn er ook al wat statistieken naar buiten gekomen. Zo zal de achtbaan maar maximum 28 meter hoog kunnen worden volgens de toegestane bouwvergunning. Ook zou de naam van de achtbaan “Voltron Coaster” worden, maar dit is nog niet bevestigd door het park. De achtbaan zou volgens het park een heel erg lang baanverloop kennen, met heel wat bochten. Michael Mack vernoemde daarbij zelf Silver Star, de megacoaster van B&M die voorin het park staat. Die achtbaan is al 1.620 meter lang. Er zullen in het gebied ook heel wat waterelementen worden geplaatst.

 

 

bron & foto: Michael Mack + (info Tesla & Wardenclyffe Tower = Wikipedia) + Actu.fr