Parc Saint-Paul opent NebulaZ-attractie

Het Franse pretpark Parc Saint-Paul heeft zijn verwachte NebulaZ-attractie geopend. Op de plaats van de nieuwe attractie stond voorheen de rupsbaan Safari Trip, die verwijderd werd.

 

Het NebulaZ type werd ontworpen door de Italiaanse fabrikant Zamperla. Parc Saint-Paul opende de attractie onder dezelfde naam: Le Nébulaz. De nieuwigheid staat naast Le Dino Splash en schuin tegenover Le Dino Disk’O. Le Nébulaz werd bij in de zone betrokken en kreeg ook een dinothema mee. De attractie is toegankelijk vanaf 105 cm.

Bij het attractietype neem je plaats in een van de acht gondels die bevestigd zijn aan het uiteinde van vier armen. Deze armen werden dan weer bevestigd aan de vier kanten van een centrale toren. De armen zwaaien kruislings in een cirkel rond terwijl de centrale toren draait. De armen zwaaien met maximaal 13 omwentelingen per minuut tot een hoogte van tien meter.

Hoewel de attractie nog maar twee jaar ontwikkeld is, hebben reeds meerdere parken het type in hun park staan. Wie in ritje wil maken kan ook al terecht in het Deense Bakken, het Oostenrijkse Family Park, het Britse Drayton Manor en in het Franse Walibi Rhône-Alpes. De hoge populariteit is vermoedelijk te danken aan het visuele aspect van de rit.

Eerder dit jaar verliet naast Safari Trip ook de kabelbaan Téléphériques het park. Op deze plaats kreeg de tractorrit Les Tractorigolos een nieuw thuis.

Bron en foto’s: Parc Saint-Paul