Fotoalbum: Le Fleury – Juli 2022

Le Fleury is een familiepretpark in het Noorden van Frankrijk. Het parkje bestaat al sinds 1996, maar werd pas publiek toegankelijk in 2011 toen het werd overgenomen door de huidige eigenaars. Het park kwam op de radar van rollercoaster fans toen het in 2016 haar eerste achtbaan opende met Imoogi, een rollercoaster met de zyklon lay-out. In 2017 volgende al meteen een nieuwe achtbaan met Aircraft en in 2020 opende Bayou Express die voorheen haar rondjes draaide in het Deense Tivoli Gardens als Karavanen. Beide achtbanen zijn gemaakt voor de kleinste onder ons.

Maar Le Fleury kende veel problemen met haar eerste en grootste achtbaan. Imoogi was namelijk geen nieuwe baan meer bij de aankoop en stond meer stil dan dat deze operationeel was. Daarom sloot het park de achtbaan definitief op het einde van het seizoen in 2021 en werd de achtbaan vervangen door een nieuwe grote familieachtbaan. Dit werd Rhaegal, een rollercoaster gebouwd door het Italiaanse I.E. Park en voor de kenners van het model JR 30 reden genoeg dus voor mij, om na mijn bezoek in 2017, opnieuw naar het park te trekken.

Rhaegal en Le Fleury verrasten me op elk vlak. Het park lag er vele malen mooier bij dan in 2017. Het volledig gebied rond de nieuwe achtbaan had thematisering gekregen op een eenvoudige manier, maar best leuk uitgewerkt voor een kleinschalig parkje, dat daarvoor nog niet aan thematisering deed. Dikke pluspunten dus! Ook de baan zelf verraste me heel erg aangenaam, met een pittige familierit en een soepel baanverloop.