Avonturenpark Hellendoorn maakt Halloweenprogramma bekend

Tweeduizend pompoenen, vrolijke vogelverschrikkers, een Toverschool, theatershows, lieve heksjes, een goochelaar, danseressen en nog zoveel meer. Families maken zich op voor de 23ste editie van Heksendoorn, het leukste gezinsevenement van het jaar.

 

Al sinds 2000 vindt in oktober traditiegetrouw Heksendoorn plaats en zwaait Opperheks Odelia de scepter in het Avonturenpark. Tijdens het populaire Halloweenevenement voor families tovert Odelia Avonturenpark Hellendoorn om tot een waar Halloweenparadijs. Heksendoorn staat garant voor extra activiteiten, shows, een spannend spookhuis, vrolijke heksen en avondopenstellingen met meer spanning.

Speciaal voor Heksendoorn is het complete attractiepark sfeervol aangekleed in herfstige Halloweensferen. René Peul van het Avonturenpark verheugt zich op de speciale afsluiting van het seizoen: ,,We hebben allemaal erg veel zin in oktober. Een maand waarin ons park is getransformeerd en het nóg gezelliger is. Dit jaar pakken we het groots aan en bieden we veel vernieuwingen in aankleding en aanbod. Zo treden Kareltje, Jasmijn en Odelia dagelijks op in het Gouden Theaterpaleis met een nieuwe show, loopt er een mysterieuze goochelaar over het park, tref je dansende heksjes aan en zie je de mooiste, nieuwe Halloween creaties op het park. Je kijkt je ogen uit!”

Naast de vernieuwingen keren ook de successen van de afgelopen edities weer terug naar Heksendoorn. De Toverschool, Meet & Greets met opperheks Odelia, Vrolijke Vogelverschrikkers in Dreumesland, het felbegeerde heksendiploma, de vuurwerkshows op 15, 22 en 29 oktober en natuurlijk mogen gasten tot 12 jaar weer verkleed naar het park komen.

Heksendoorn – Halloween voor families – belooft voor kinderen, ouders en grootouders weer een fantastisch dagje uit te worden in oktober. Kom maar langs… Als je durft!

Screams – adviesleeftijd 12+ – zaterdag 15, 22 en 29 oktober vanaf 19.00 uur

 

 

Op 15, 22 en 29 oktober worden voor de zesde keer de horroravonden Screams gehouden. Drie avonden wordt het park vanaf 19.00 uur overgenomen door allerlei duistere figuren, zoals The Killer, The Smilers, The Undead, The Brides en The Pirates. Screams hanteert een adviesleeftijd van 12+ en biedt deze gasten, die wel houden van wat spanning, een unieke belevenis met spookhuizen, walk throughs, scare zones, spannende attracties en 150+ horrorkarakters.

Screams valt zó goed in de smaak dat het Avonturenpark afgelopen jaar zelfs de Scare Award Publieksprijs heeft gewonnen. Dat succes smaakt blijkbaar naar meer, want na het grote succes van de 2021 editie heeft het Avonturenpark gekozen om het ruime aanbod nog verder uit te breiden.

René Peul is dolenthousiast over de uitbreidingen: ,,Vorig jaar waren veel tijdsloten van de spookhuizen uitverkocht. Daarom zijn we blij dat we een vierde spookhuis toevoegen aan ons aanbod. Dit nieuwe spookhuis ‘Zombie Attack’ belooft veel actie en adrenaline. Gasten banen zich – met een lasergun – een weg door een donker sloopterrein vol hongerige zombies en andere uitdagende targets. De lasergun maakt dit spookhuis nog interactiever en we verwachten dat gasten Zombie Attack geweldig gaan vinden. Daarnaast gaan we spookhuis House of Witches een flinke upgrade geven en heropenen als Witch House”.

De spookhuizen zijn tegen een kleine meerprijs te bezoeken. De walk throughs en scare zones zijn gratis te bezoeken. Peul vervolgt: ,,Om gasten – die niet de enge spookhuizen bezoeken – ook een spannende avond te bezorgen, bouwen we een extra walk through ‘Scary Corn’. In deze doorloop gaat men op zoek naar vermist geraakte personen terwijl ze in de gaten worden gehouden door ogen die zich diep verstopt hebben tussen het maïs. Verder zullen we de scare zones Red Thirst en Dragon Fear vernieuwen met meer showelementen”.

Dit jaar zijn er tijdens Screams dus twee walk throughs (Underground en Scary Corn), vier haunted houses (Horror Hotel, Death Lab, Witch House en Zombie Attack) en vier scare zones (Freak Circus, Red Thirst, Dragon Fear en Pirates Bay) wat het totaal aantal experiences op tien brengt. Nog nooit eerder was het aanbod zo groot tijdens Screams. Het Avonturenpark verwacht met al deze vernieuwingen de succesvolle 2021 editie te zullen overtreffen.

Opening

Het Avonturenpark is op de reguliere Heksendoorndagen van 10.00 tot 17.00 uur geopend en tijdens Screams tot 23.00 uur ´s avonds. De online ticketverkoop zal woensdag 31 augustus van start gaan op www.avonturenpark.nl. Meer informatie over Screams: www.screams.nl