Zorky’s Planet neemt afscheid van achtbaan Roller Coaster

Het Roemeense pretpark Zorky’s Planet nam onlangs afscheid van haar enige achtbaan. Roller Coaster, zoals deze simpelweg heette, verdween eerder dit jaar van haar locatie, die toch een beetje speciaal was.

 

Zorky’s Planet is gelegen in een groot winkelcentrum in Boekarest. Bij de bouw van het park werd de achtbaan zo gebouwd dat ze half over de balustrade haar rondjes reed, wat toch wel een bijzonder zicht was. Hierdoor was de baan ook wel gekend door achtbaanfans, al was de baan op zich niet meteen een van de grootste.

Roller Coaster was een achtbaan gebouwd door de Italiaanse fabrikant I.E. Park. De achtbaan, was 125 meter lang, 5,8 meter hoog en behaalde een snelheid van 35 km/u. Bizar is wel dat desondanks het park dit nieuws aan ons bevestigde, de baan nog steeds op hun website vermeld wordt. Daarnaast bevestigde het park ook aan onze redactie dat het geen plannen heeft voor een nieuwe achtbaan te openen.

 

 

Bronnen Zorky’s Planet, RCDB

Foto: Themeparkfreaks