Wonder Wheel in Energylandia geopend

Het Poolse pretpark Energylandia heeft onlangs zijn nieuwste attractie geopend. Wonder Wheel is een reuzenrad van maar liefst 53 meter hoog en is daarmee meteen het hoogste reuzenrad van Polen.

 

Energylandia heeft onlangs een nieuwe attractie geopend. Dit keer geen achtbaan, maar wel een reuzenrad. Het reuzenrad heeft een hoogte van 53 meter en telt 30 gondels met elk 6 zitplaatsen. Er kunnen dus 180 personen plaatsnemen in het reuzenrad. Energylandia heeft 17 achtbanen, binnenkort 19, en heeft daarmee het Europese record. Daar komt nu nog een record bij, namelijk dat van het hoogste reuzenrad van Polen.

Het reuzenrad wordt niet de enige nieuwigheid voor het park dit jaar. Momenteel is men druk aan het werk in “Sweet Valley”, een themagebied rond snoepjes waar je twee achtbanen zal terug vinden. Een Mine Train en Junior Coaster van Vekoma breiden het achtbaanaanbod uit naar 19 achtbanen. Ook in het waterpark heeft men geïnvesteerd, daar opende onlangs een nieuwe glijbaantoren.

 

 

 

bron & foto: Energylandia