Nieuw Amerikaans pretpark Lost Island Themepark officieel geopend

De Verenigde Staten heeft er officieel een nieuw pretpark bij. Lost Island Themepark opende op 18 juni 2022 haar deuren, goed voor een investering van 100 miljoen dollar. Naast een grote interactieve darkride, heeft het park ook drie achtbanen, een vrijevaltoren, reuzenrad, Gerstlauer Sky Fly, enkele waterattracties en verschillende molentjes en andere attracties te bieden.

 

Het gebeurt niet vaak dat er in Westerse landen een gloednieuw grootschalig pretpark uit de grond gestampt wordt. Dit jaar is echter de uitzondering op de regel, want het Lost Island waterpark in het Amerikaanse Iowa pakt uit met een gloednieuw pretpark: Lost Island Themepark. De investering van 100 miljoen dollar werd voorgesteld in 2019, met een vooropgestelde opening van 2022. Ondanks de coronapandemie heeft Lost Island die deadline met glans gehaald. Het nieuwe pretpark opende officieel haar deuren op zaterdag 18 juni 2022. Onderstaande video toont een reportage van lokale media over de opening van het park.

 

Onderstaande foto’s geven een overzicht uit de lucht van het gloednieuwe pretpark, dat de thuis is van 34 nieuwe attracties. Het themapark is onderverdeeld in vijf werelden, gebaseerd op de vijf aardse elementen: Fire, Water, Air, Earth en Spirit. Het park is prachtig gelegen naast het water en zal de komende jaren steeds meer en meer tot haar recht komen als de planten en bomen tijd krijgen om te groeien.

De grootste, en hoogstwaarschijnlijk ook duurste attractie van het park, is de interactieve darkride Volkanu: Quest for the Golden Idol, die zich bevindt in de loods achter de grote vulkaan. Deze darkride werd ontworpen door Sally Dark Rides en wordt gezien als de hoofdattractie van het nieuwe pretpark. Daarnaast heeft het park ook drie verschillende achtbanen. De grootste is de Vekoma SLC Nopuko Air Coaster. Deze achtbaan werd overgekocht uit het Zuid-Afrikaanse Ratanga Junction en kreeg naast nieuwe kleuren ook gloednieuwe treinen. De familie-achtbaan van het park is een standaard Big Apple kermisachtbaan van Turkse afkomst. De derde achtbaan van het park is de groene Intamin lanceerachtbaan Matungi. Deze achtbaan draaide tot december 2016 rondjes in Liseberg als Kanonen. Deze laatste achtbaan wacht echter nog op enkele onderdelen uit Europa en opent pas later in de zomer.

Daarnaast heeft Lost Island ook een grote verscheidenheid aan andere attracties te bieden. In het midden van het park staat een klassiek reuzenrad aan de rand van het water. In de categorie waterattracties heeft het park een Splash Battle geïnstalleerd. Later dit jaar volgt ook nog een grootschalige boomstamattractie, deze heeft door een klein brandje vorige maand echter vertraging opgelopen. Verder zijn er in Lost Island Themepark ook een droptoren, Disk’O Coaster, Gerstlauer Sky Fly, een soort Top Spin en Frisbee-attractie te vinden. De line-up wordt vervolledigd met een schommelschip, verschillende molens speeltuinen voor kinderen. Ook zijn er drie winkels en zes horecagelegenheden te vinden in het park. Al bij al een mooie en volledige collectie aan attracties voor een beginnend pretpark. Uit de luchtfoto’s is ook duidelijk af te leiden dat er nog veel ruimte beschikbaar is voor toekomstige uitbreidingen, mocht het park succesvol zijn. Vanuit Themeparkfreaks wensen we het park alvast alle succes van de wereld toe en hopen we mee op een geslaagd eerste seizoen!

Bronnen: Lost Island Themepark, rcdb.com
Foto’s:
Darin Landall