Uitgelicht: Alpina Blitz – Nigloland

In 2014 opende het Franse pretpark Nigloland haar meest spectaculaire achtbaan met Alpina Blitz. Deze achtbaan werd gebouwd door het Duitse Mack Rides, maar werd gebaseerd op een creatie van Intamin Amusement Rides, namelijk Piraten in Djurs Somerland.

 

 

Met Alpina Blitz opende Nigloland in 2014 meteen een echte blikvanger in het park. Deze achtbaan wordt door de fabrikant Mack Rides een Mega Coaster genoemd, maar het gaat hier niet om een Mega Coaster zoals we deze kennen van Intamin & B&M. De achtbaan lijkt misschien niet meteen de grootste of hoogste, maar levert heel wat airtime-momenten op.

Alpina Blitz heeft een hoogte van 33 meter, een lengte van 719 meter en bereikt een snelheid van 83 km/u. Over de baan rijden twee treintjes met telkens plaats voor 16 personen. Wie een ritje wil maken moet tenminste 130 cm groot zijn.