Sfeerverslag: Disneyland Paris & Walt Disney Studios – 8 juni 2022

Vandaag brengen we een bezoek aan de 2 parken van het Disneyland Paris Resort. De parken hebben uiteraard niet echt een introductie nodig want ze zijn wereldwijd bekend. In Walt Disney Studios kunnen we genieten van enkele topattracties zoals Tower of Terror en Crush Coaster. In Disneyland Paris zelf kunnen we dan weer genieten van Big Thunder Mountain en Pirates of the Caribbean. Wie Disneyland zegt, denkt daarbij ook aan de prachtige shows en parades. Tijd voor een magisch dagje in Disneyland Paris.

 

Stipt om 8u komen we aan op de parking van Disneyland Paris. Hannelore en ik zijn hier vandaag samen met Themeparkfreak Dimitri. Aangezien Dimitri een abonnement heeft betekent dat voor ons goedkopere tickets maar ook langere openingsuren. De parken openen namelijk voor hotelgasten en abonnees al vanaf 8u30. Ook wie vrienden tickets koopt kan van dit voordeel genieten. We beginnen onze dag in Walt Disney Studios, het kleinere park van het resort.

Wanneer de deuren eindelijk openen, rennen we als eerste naar Crush Coaster. Deze achtbaan heeft namelijk een mindere capaciteit waardoor we de wachttijden hier al vlug kunnen oplopen richting het uur. Voor ons is dat gelukkig niet het geval, want na een kleine 10 minuten zitten we al in het karretje. De achtbaan staat in het teken van Crush, de schildpad uit de films Finding Nemo en Finding Dory. De rit begint met een prachtig stukje darkride, waar je algauw enkele bekende figuren uit de films kan spotten. Zo komen we onder andere oog in oog staan met Bruce, een haai uit de films. Vervolgens volgt er een heel snelle optakeling en worden we wat later op het hoogste punt los gelaten voor een wilde rit op deze Spinning Coaster.

Tijd voor de volgende topper en dat is The Twilight Zone Tower of Terror. Deze vrije val attractie is misschien wel de meest gethematiseerde vrije val ter wereld. Je neemt een lift in een hotel, tot er plots bliksem inslaat en de lift je transporteert naar een 4de dimensie, The Twilight Zone genoemd. Het verhaal is al merkbaar van in de wachtrij waar de medewerkers je zo creepy mogelijk aanspreken. Vervolgens maken we ons klaar voor een rit vol met airtime. Het maakt het extra leuk dat iedere schacht een ander verloop heeft. Zo merkte ik op dat we dit keer direct naar het bovenste punt werden gebracht terwijl het de vorige keer een eeuwigheid leek te duren om boven te geraken.

Naast de 2 vorige topattracties heeft Walt Disney Studios ook nog een prachtige darkride. Ik heb het natuurlijk over de darkride van Ratatouille. De darkride is grotendeels gemaakt uit 4D effecten wat de attractie extra leuk maakt. De attractie is heel erg populair en dat merken we ook aan de wachttijd. Daarop besluiten we single rider wachtrij te gebruiken en kunnen we na 2 minuten al plaats nemen. De karretjes brengen ons naar de keuken van Chez Gusteau, de favoriete plek van de rat Rémy. Samen met zijn vrienden en familie zet hij er de boel op stelten. Ik hou vooral van de details in deze attractie. Wanneer je onder een fornuis rijdt dan voel je het ook warmer worden. Idem wanneer je plots over het keukenaanrecht tussen de kookpotten rijdt, je ruikt als het ware de gerechten. Een absolute aanrader wanneer je dit park eens bezoekt.

De grote attracties van Walt Disney Studios hebben we ondertussen allemaal gedaan, daarom besluiten we richting het kasteelpark te gaan. Wanneer we Disneyland Paris binnenstappen kan je er niet omheen kijken. Men viert hier dit jaar de dertigste verjaardag van het park en dat is duidelijk te zien aan het station waar je onder loopt.

We wandelen door de prachtige Main Street richting het kasteel. Op het plein aan het kasteel is er voor de verjaardag van het park extra decoratie geplaatst. Er staan namelijk allemaal figuren die rond hun eigen as draaien. Zo spotten we heel wat bekende figuren zoals Winnie The Pooh en Dumbo.

Uiteraard zijn we hier niet om te kijken naar de leuke decoratie. We gaan richting Frontierland waar we richting Phantom Manor wandelen. Phantom Manor is een griezelige darkride waar je wordt meegenomen in het verhaal van Henry Ravenswood. Hij zorgde ervoor dat het huwelijk van zijn dochter niet kon doorgaan waardoor de bruid nooit meer uit het landhuis kwam. Om het verhaal wat enger te maken loopt ook ‘The Phantom’ rond in dit huis. Zo kom je hem op allerlei rare en ludieke plaatsen tegen. De tuin is omgetoverd naar een kerkhof en ook in de mijnen loopt het vol met levende doden. In het huis krioelt het dan weer van de geesten. Sommige zingen, andere dansen heen en weer met elkaar.

In Frontierland vind je ook de beste achtbaan van beide parken. Big Thunder Mountain is voor mij ook de beste Mijntrein achtbaan die ik al heb mogen doen. De achtbaan is prachtig afgewerkt en heeft een heel leuk baanverloop. Het tempo blijft er de hele rit goed in waardoor de bochten extra wild worden genomen. Vooral het laatste deel na de derde optakeling blijft heel goed. De trein beukt aan hoge snelheid door een donkere grot, een ideale finale dus.

Van de beste achtbaan van het park naar de beste darkride van het park. In Adventureland vinden we Pirates of the Caribbean. Een prachtige darkride die je brengt naar de leefwereld van Jack Sparrow en zijn kompanen. Met grote boten vaar je langs de mooie decors. Zo zien we schepen waarop piraten vechten en met kanonnen schieten. Wat verderop spotten we enkele dronken piraten in een dorpje. De oorwurm die ze zingen, krijg je er ook gratis bij. De darkride loopt ten einde met de 2 kapiteins die in films de hoofdrollen spelen. Hector Barbossa verandert vanwege een vloek ‘s nachts in een skelet, terwijl Jack Sparrow zijn goud loopt te tellen.

Ondertussen was het al bijna tijd voor de eerste show. Dream… and Shine Brighter speelt zich af op het middenplein, vlak voor het kasteel. Het leuke aan deze show is dat men de show niet op 1 podium laat doorgaan, maar op 4 podia. Om het nog wat specialer te maken kan je als bezoeker plaatsnemen tussen de podiums. De show start met enkele praalwagens die een stoet door de Main Street naar het kasteel rijden. Eenmaal de wagens zich rond het plein hebben gepositioneerd, begint de show. Alle bekende figuren zoals Mickey & Minnie, Knabbel & Babbel beginnen te dansen en maken er een hele leuke show van. Het beste van de show vind ik het nummer dat gespeeld wordt. Meer feest dan dit kan je er niet van maken.

Met de vorige show bewijst Disneyland opnieuw dat ze voor mij het park zijn met de beste shows. Ook de volgende show die we zien is wederom fantastisch. In het Frontierland Theater spelen ze namelijk The Lion King: Rhythms of the Pride Lands. Een prachtige show met dans, acrobatie en zang. De iconische nummers uit de Lion King maken het nog beter en ook de artiesten zijn top. Het verhaal uit de eerste film wordt heel simplistisch verteld maar door de leuke muziek stoort mij dit op geen enkel moment. Timon en Pumba zijn ook van de partij en zorgen voor de komische noot in het verhaal. Een perfecte combinatie van romantiek, dramatiek en komedie dus.

Het was intussen al 13 uur en we besloten iets te gaan eten. Dat deden we in de Disney Village bij Annette’s. Het restaurant serveert enkele lekkere hamburgers en het is er niet zo druk als in het park. Na de lunch werd het tijd om de bankrekening te plunderen in enkele shops. Alle drie zijn we grote Disney fans, dus dat was zeker geen probleem.

 

In de late namiddag maakten we ons klaar voor de derde show. Dit keer was Mickey Mouse aan de beurt in Mickey and the Magician. In deze magische show is Mickey aan het kuisen in een kamer van tovenaar. Uiteraard loopt er tijdens het kuisen allerlei zaken mis en gebeuren er de gekste dingen. Zo komen er plots wilde dieren het podium opgelopen en bevinden we ons plots terug in de Afrikaanse Savanne in de film The Lion King. Ook het zinnetje ‘Be our Guest’ klinkt ons bekend in de oren. En wanneer Mickey een olielamp opblinkt verschijnt er plots een geest. Uiteraard mag ook Olaf uit de film Frozen niet ontbreken. De show brengt je van de ene film naar de andere, dit allemaal op een leuke en speelse manier.

Aan alle mooie liedjes komt een einde en ook de leuke show. We besluiten een ritje te gaan maken in Star Tours. In deze bewegingssimulator lijkt het alsof je plaats neemt in een ruimteschip in 1 van de films van Star Wars. Zo zitten er enkele leuke dingen in, denk maar aan Darth Vader die het schip tegenhoudt door ‘The Force’ te gebruiken. Wanneer je in deze attractie plaatsneemt kan je iedere keer een ander verhaal krijgen. Alleen jammer dat ik steeds hetzelfde verhaal voorgeschoteld krijg.

De dag sloten we af op de achtbaan van Indiana Jones. In een op hol geslagen mijn karretje, banen we ons weg doorheen een gebouw dat een tempel moet voorstellen. Veel spectaculair is er niet aan de rit, alleen dat er op het einde een looping is. Nog een klein wist je datje, deze achtbaan was de eerste achtbaan met inversie in een Disneypark wereldwijd. Desondanks vind ik deze achtbaan Disney onwaardig en hoop ik dat ze hem ooit vervangen door een betere attractie rond Indiana Jones.

Onze dag loopt ten einde en we besluiten huiswaarts te keren. Wederom hebben we vandaag een magische dag beleefd in het park waar al je dromen werkelijkheid worden. Of dat beweren ze toch. Disney heeft enkele attracties van topkwaliteit en dat is ook te merken aan het volk dat hier iedere dag binnen komt. Het park is bijna iedere dag volzet en dat is ook te begrijpen. Maar de reden waarom ik naar Disneyland kom is niet voor de attracties maar voor de shows. Die shows hebben mij vandaag alvast niet teleurgesteld en kan ik alleen maar omschrijven als fantastisch. Waren er maar meer parken in Europa met dit soort kwaliteitsvolle shows. Met spijt in het hart verlaten we Disneyland Parijs, al weet ik dat we hier vlug terug zullen staan. Er opent volgende maand een nieuw gebied rond de figuren van Marvel en dat wil ik beleefd hebben! Au revoir Disneyland.