Jong Pools indoorpretpark Mandoria opent derde achtbaan

Het nog jonge Poolse indoorpretpark Mandoria opende in juli 2021 voor het eerst de deuren. Dit jaar voegde het park al een nieuw themagebied toe, met een nieuwe achtbaan. Carrara wordt zo de derde achtbaan van het park en zal zeker niet de laatste worden.

 

Het indoorpretpark Mandoria is gelegen nabij de Poolse stad Łódz en ondanks dat het nog maar opende in juli 2021, opende het park dit jaar al een gloednieuw themagebied. Dit gebied kreeg de naam Arkady

De blikvanger van dit gebied is de nieuwe achtbaan Carrara. De baan is ongeveer 300 meter lang en heeft een maximumsnelheid van ongeveer 36 km/u. Het gaat om een Powered Coaster van Mack Rides.

 

Arkady

Het nieuwe themagebied Arkady is 10.000 vierkante meter groot en telt vijf nieuwe attracties. Behalve de achtbaan kan je er nog twee speeltuinen vinden. Ook kunnen de jonge bezoekers hier met een kano varen in Chytra Wydra en een ritje maken op de Jump Around attractie Karotka.

 

Toekomstplannen

Het is de bedoeling van het park om in de toekomst ook een buitengebied aan te leggen, waar opnieuw een achtbaan zal verschijnen. De bouwwerkzaamheden hiervoor starten naar verwachting later dit jaar. Dit gebied zal eruitzien als een renaissance dorp. Het park heeft naar eigen zeggen nog 50 hectare uitbreidingsgebied ter beschikking.

 

Bron en foto’s: Mandoria