Uitgelicht Strohnado – Rasti-Land

Het Duitse pretpark Rasti-Land opende in 2022 haar achtbaan Strohnado. Deze baan is een combinatie van een Spinning Coaster en een Hamsterwheel. Het thema van de achtbaan is een boerderij waar plots een storm opsteekt en alles met zich meeneemt, zelfs de strobalen.

 

 

Strohnado is een achtbaan van het type MX 620 Mixed Coaster, een kleinere versie de Big Air Coaster. Strohnado heeft een lengte van 60 meter en een hoogte van 6 meter. De snelheid bedraagt 8 meter per seconde.

Drie van de vier gondels zijn klassieke draaiende gondels en draaien tijdens de rit rond. De laatste gondel zal overkop kunnen gaan. De baan werd geleverd door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group.

De minimumleeftijd om een ritje te maken met begeleiding bedraagt vier jaar, een ritje zonder begeleiding maken kan vanaf een minimumlengte van 100 cm.