Zoo van Zand in GaiaZOO

Deze zomer kunnen bezoekers van GaiaZOO genieten van Zoo van Zand. Tijdens dit evenement zal je in het park kunnen genieten van zandsculpturen. De zandsculpturen zijn gemaakt door artiesten uit verschillende uithoeken. De sculpturen staan in het teken van natuur- en soortbehoud. Zo wil het park zijn bezoekers meer leren over bedreigde diersoorten, fokprogramma’s en wat de zoo zelf doet om de natuur te beschermen.

 

Begin juni kan je in GaiaZOO in het Nederlandse Kerkrade terecht voor enkele zandsculpturen. Negen artiesten uit Nederland en Canada presenteren er hun mooiste werken. Zo is er gewerkt geweest aan een witte neushoorn en een leeuw. Er is voor de bouw van de zandsculpturen zo’n 300 ton zand gebruikt geweest dat afkomstig van de Nederlands Limburgse bodem.

Met de zandsculpturen wil het park aandacht vragen voor het behoud van de natuur. Ook wordt er aandacht gevraagd voor verschillende bedreigde diersoorten. Het park hoopt alvast met dit evenement zijn bezoekers meer te laten bijleren over deze verschillende actuele thema’s. Het park toont tijdens dit evenement wat zij allemaal doen voor de natuur en geeft uitleg over wat hun fokprogramma’s allemaal inhouden. De fokprogramma’s zijn namelijk heel erg belangrijk. Zo wordt er samengewerkt met andere Europese dierentuinen, EAZA genoemd, voor het behoud van met uitsterven bedreigde diersoorten. Dit gebeurt aan de hand van EEP-fokprogramma’s. Mede dankzij deze samenwerking en het EEP-fokprogramma heeft men zo de gouden leeuwaap en przewalskipaard opnieuw in het wild kunnen loslaten. Het evenement loopt tot en met de herfstvakantie, de zandsculpturen worden namelijk beschermd door een speciale laag. Daardoor zijn ze beschermt door weer en wind.

 

 

bron & foto: GaiaZOO