Uitgelicht: OzIris – Parc Astérix

In 2012 opende Parc Astérix met OzIris opnieuw een meer dan indrukwekkende achtbaan. Deze hangende achtbaan kreeg een Egyptisch thema en werd gebouwd door B&M. De wachtrij van deze baan neemt je mee doorheen een Egyptische tempel.

 

 

In 2012 pompte Parc Astérix maar liefst 12 miljoen euro in een gloednieuwe achtbaan. Deze werd gebouwd in een nieuw Egyptisch themagebied, waar 8 miljoen euro in werd geïnvesteerd. De achtbaan kreeg de naam OzIris en vertelt het verhaal van de tovenaar Iris. Deze stond bekend om zijn hypnotische krachten, aan Asterix en Obelix om hieraan te weerstaan. Het volledige verhaal valt hier te lezen.

OzIirs werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf B&M. Het is een custom Inverted Coster met een hoogte van 40 meter en een lengte van 1000 meter, goed voor een snelheid van 90 km/u. In de baan werden vijf inversies verwerkt, namelijk: een Dive Loop, gewone Looping, Immelmann en twee Zero-G Rolls.

Over de baan rijden drie treinen met telkens plaats voor 32 personen. Wie hierin plaats wil nemen moet tenminste 130 cm groot zijn.