Zierer presenteert de nieuwe Ellipse Flyer

De Duitse fabrikant Zierer stelde haar nieuwe attractieconcept Ellipse Flyer voor. Het betreft een attractie die een beetje lijkt op wat we in de volksmond een vliegend tapijt noemen. Doch is het ritverloop net wat anders. Bij dit concept hangende de stoeltjes onderaan de attractie en draaien ze rond.

 

De Ellipse Flyer wordt de nieuwe Thrillride voor Zierer. De fabrikant stelde namelijk onlangs dit nieuwe attractietype voor. Bij deze attractie neemt men plaats in een stoeltje dat onderaan hangt. Dit stoeltje hangt aan een roterend platform en draait tijdens de rit 360° rond.

De armen van de attractie maken ook rondjes, waardoor je een op en neer beweging krijgt, gecombineerd met het roteren. Er is ook de optie om de armen op tien meter hoogte stil te zetten, waardoor je een 360° uitzicht krijgt.

De vier gondels elk bestaande uit acht zitplaatsen bieden plek aan 32 personen. Er is ondertussen al keuze uit meerdere verschillende ontwerpen zoals een steampunk thema, onderwater thema, jungle thema of zelfs Western thema.

 

Bron en foto: Zierer