Sfeerverslag: Parc Saint-Paul-18/04/2022

Vandaag trekken we met z’n vieren (Hannelore, Gregory, Dimitri en Lies) richting Frankrijk want daar gaan we namelijk 2 pretparken bezoeken. Het park dat we vandaag bezoeken is Parc Saint-Paul en heeft maar liefst 7 achtbanen. Door een dodelijk ongeval van enkele jaren geleden is er jammer genoeg 1 achtbaan gesloten. Net zoals het vorige park (Parc du Bocasse) dat we bezochten, heeft Parc Saint-Paul enkele attracties in een Dino thema.

 

Iets na de middag komen we aan op de overvolle parking van het park. De parking is lang gespreid langs de grens van het park. Zo zien we al een heleboel attracties staan waaronder 3 achtbanen en een reuzenrad. De ingang is alvast een lust voor het oog en heel kleurrijk. Uiteraard hoeven we zo laat op de dag niet meer te wachten om naar binnen te gaan en vertrekken we meteen op achtbaan jacht.

De eerste achtbaan vinden we aan de rechterkant van de ingang. Aérotrain is een Vekoma Junior Coaster, vergelijkbaar met de K3 Rollerskater in Plopsaland en Okidoki in Bobbejaanland. Het parcours is wel wat anders dan in de Belgische parken, het bestaat hier namelijk uit 2 helixen. Net zoals in Bobbejaanland loopt de achtbaan over het wandelpad. Het kleurrijke station zorgt dan weer voor een mooie afwerking.

La Pomme is de volgende attractie. Deze Big Apple achtbaan vinden we links van de ingang. Lang wachten hoeven we niet te doen, waardoor we vliegensvlug kunnen genieten van een ritje op deze worm.

Wat verderop vinden we alvast de volgende achtbaan. Wild Train, heeft zijn naam niet gestolen. Het is namelijk ook een wilde rit. Vooral de eerste drop vind ik fantastisch, de rest van de rit is nogal redelijk ruw.

De volgende achtbaan is ook in zicht, maar deze is jammer genoeg gesloten. Zoals in de inleiding vermeld, is er hier een dodelijk ongeval gebeurd. Jammer, maar Formule 1 zullen we vandaag niet kunnen afvinken op ons lijstje.

Gelukkig kunnen we de achtbaan net naast Formule 1 wel uittesten. Wood Express is zoals de naam al doet vermoeden, een houten achtbaan gebouwd door Gravity Group. De  achtbaan is best pittig te noemen maar toch vind ik een ritje op deze achtbaan, pure fun. Het bochtenwerk is fantastisch en de achtbaan heeft heel wat airtime momenten.

Tijd om ons stramien te doorbreken, want de volgende attractie is geen achtbaan. Het park heeft namelijk een Disk’o Coaster, die de prachtige naam Dino Disk’o heeft gekregen. De naam verraadt het al, het thema is dino’s.

Ook de volgende attractie is geen achtbaan maar een spookhuis. Het is echter geen darkride maar een attractie waar je kan doorwandelen. Een typisch oud kitscherige spookhuis van vroeger, waar je meer loopt te lachen dan dat je ervan schrikt.

In het park staan nog 2 achtbanen die we nog niet aan onze Coaster-Count hebben kunnen toevoegen. De eerste is een simpele kinderachtbaan met een trein erop. Enkele speelse kleuren en een lachend gezichtje maken het meer uitnodigend voor kinderen.

La Souris Verte is de laatste achtbaan die we nog moeten uitproberen. Dit is een Spinning Wild Mouse Coaster die je op bijna iedere grote kermis kan terugvinden. Er is 1 nadeel aan dit soort achtbanen, de capaciteit is nihil. We vinden hier dan ook de langste wachtrij van vandaag.

Aangezien alle achtbanen zijn afgevinkt besluiten we de overige attracties te proberen. Ook maken we nog een ritje op Wood Express. Na ons hevige ritje besluit ik de boomstam rivier eens uit te testen. Net zoals de Disk’o Coaster is het thema van deze wildwaterbaan dino’s en de oertijd. Je kan deze dus heel goed vergelijken met de Dinosplash in Plopsaland De Panne, waar ik persoonlijk meer fan van ben. Gelukkig valt de waterschade op deze attractie goed mee en kom ik er redelijk droog vanaf.

We besluiten de glijbaan met bootjes eens uit te proberen. We zijn met z’n vieren en er zijn 4 glijbanen naast elkaar gemaakt, ideaal dus voor een klein wedstrijdje. Dimitri is als eerste beneden, Hannelore wordt tweede. Ik maak het podium compleet met de derde plek. Lies is de laatste en eindigt dus op de 4de plek.

Dimitri en ik wilden zeker nog eens de vrijevaltoren uittesten. Deze toffe attractie was dan ook een leuke afsluiter voor deze plezante dag.

Hiermee komt er een einde aan deze leuke dag. Parc Saint-Paul is een leuk park met enkele leuke attracties. Zeker de houten achtbaan is een aanrader. Dit is ook weer een park waarvan ik weet dat ik hier ooit nog eens terug kom. Au Revoir, Parc