Uitgelicht: Dragen – Tivoli Friheden

Dragen is een zogenaamde Super Dragon achtbaan in het Deense pretpark Tivoli Friheden. Deze achtbaan kreeg in 2001 een make-over en een nieuwe trein, waardoor de naam Mariehønen veranderde naar Dragen.

 

 

Veel informatie over deze achtbaan is niet te vinden, enkel dat de snelheid om en bij de 7 km/u ligt. Het openingsjaar is eveneens een beetje een mysterie, we weten enkel dat de baan eerst door het leven ging als Mariehonen tot in 2001. Toen kreeg de achtbaan een nieuwe locatie in het park en een nieuwe treintje. De bouwer van de achtbaan is het Italiaanse bedrijf Pinfari.

Dragen is eigenlijk een achtbaan van het type Big Apple, maar met een net iets andere lay-out dan normaal. De liftheuvel is namelijk diagonaal gelegen in plaats van recht, waardoor de rit op een bijzondere manier vele malen leuker is. Een ritje maken op deze achtbaan kan eigenlijk al van zeer klein, een echte lengterestrictie is er niet. Er wordt wel aangeraden dat kinderen jonger dan vijf jaar begeleid worden door een volwassene.