Toverland heropent vernieuwde boomstamattractie Expedition Zork

Het Nederlandse pretpark Toverland stopte haar boomstamattractie Expedition Zork in een nieuw jasje. De volledige wachtrij werd hierbij heraangelegd en het buitengebied werd voorzien van meer groen en rotsen.

 

Tijdens de afgelopen jaren werd hal 2 in Toverland omgedoopt tot themagebied Wunderwald, waarbij enkele attracties van naam en uiterlijk veranderden. Dit jaar werd de boomstamattractie Expedition Zork stevig onder handen genomen. Het buitengedeelte van de baan werd volledig voorzien van nieuwe aankleding zoals rotsen, maar ook van heel wat groen.

In Expedition Zork stappen bezoekers in een, door uitvinder Maximus Müller bedacht, transportsysteem om op zoek te gaan naar het mythische wezen Zork. Tijdens deze expeditie komen de bezoekers erachter of Zork het gevreesde wezen uit de volksverhalen is, of dat het mysterie toch net even anders zal uitdraaien. “Hiermee vallen alle puzzelstukjes op hun plek”, aldus de ontwerper.

 

Interactieve ballenbaan

In het decor van Expedition Zork wordt ook de interactieve ballenbaan Maximus’ Wunderball toegevoegd. Bij de start van de ballenbaan kunnen bezoekers houten Toverland-ballen aanschaffen, die ze vervolgens zo vaak als ze willen door een enorme knikkerbaan kunnen laten rollen. Er zijn in totaal twee verschillende parcours met een totale lengte van 125 meter.

Bron en foto’s: Toverland