Sfeerverslag: Movie Park Germany – 26/03/2022

Op deze dag besluiten Hannelore en ik het Duitse pretpark Movie Park te bezoeken. Het park opende gisteren voor het eerst dit seizoen zijn deuren en is daarmee een week eerder dan de parken in België. Tijd om dit park en zijn attracties opnieuw te gaan ontdekken.

 

Na een lange rit van drie uur en een half komen we aan op de al goed gevulde parking van het park. Het weer is uitstekend en Movie Park opent weldra zijn deuren voor dag 2 van het nieuwe pretparkseizoen. Aan de ingang staat er alvast een massa volk te wachten, het belooft dus druk te worden. Gelukkig besluit het park om een kwartier voor opening al de poorten te openen. Nog geen 5 minuten later wandelen we al onder de iconische poort van Movie Park en staan er enkele bekende figuren ons op te wachten.

De dag beginnen we met een heuse vampierjacht. In Van Helsing’s Factory vind je namelijk een prachtige overdekte achtbaan die je een rit vol duisternis en schrikmomenten aanbiedt. Overal duiken wel vampiers op en ook de locaties waar we voorbij komen zorgen voor de juiste sfeer. Voor mij blijft dit dan ook de beste attractie van het park.

Ook de volgende attractie wordt een achtbaan. Die vinden we achteraan in het park, in het western gebied. Ik heb het natuurlijk over de alom beruchte achtbaan Bandit. Deze houten achtbaan is vooral bekend om zijn ruwe ritverloop. Ieder jaar investeert het park opnieuw in deze houten kolos. Vandaag kan ik echter stellen dat Bandit een leuke en vrij vlotte rit weergeeft. Af en toe voel je nog wel eens een schok maar die zijn niet meer zo hard als vroeger waardoor we echt genieten van het toffe baanverloop. Bandit is nu stukken beter dan vroeger en daar kan ik alleen maar vrolijk om zijn.

De vrijevaltoren laat ik links liggen, net zoals het volledige Santa Monica Pier gebied. De volgende attractie die ik uitprobeer is de topspin. NYC Transformer zoals de attractie heet, heeft een New Yorkse look. De attractie stelt een elektriciteitscentrale voor en dat vind je dus ook terug in de naam. Het ritverloop zelf bestaat uit 3 delen, die steeds heftiger worden naar het einde.

Op naar Nickland, het gebied rond de figuren van Nickelodeon. Daar vinden we een heleboel leuke attracties terug waaronder een rapid river. Excalibur is een rapid river die voor een klein deel overdekt is. Tijdens deze natte vaartocht ga je op zoek naar het Zwaard Excalibur. Dit is het zwaard uit de verhalen over Merlijn de Tovenaar. Zo kun je dit zwaard ook vinden in Toverland.

Net naast de rapid river heeft het park vorig jaar een nieuwe achtbaan geopend. Deze indoor achtbaan neemt je mee achter de schermen op een movieset. Zo komen we terecht bij een set van een natuurramp film waar een gigantische tornado alles vernietigd op zijn pad. Ook komen we terecht tussen raceauto’s, de rit eindigt met een aanval van King Kong.

Jimmy Neutron, het bekende figuurtje van op Nickelodeon dat graag dingen uitvindt, heeft zijn eigen achtbaan in dit park. Het betreft een inverted familiecoaster of een hangende familie achtbaan. De rit is vrij kort maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de enthousiaste attractiebediener.

De iets te natte Dora splash laten we links liggen en we gaan door naar alweer een achtbaan. Dit keer is Ghost Chasers aan de beurt. Deze wilde muis achtbaan staat in het teken van Spongebob.

Backyardigans: Mission to Mars gingen we daarna doen maar helaas stond er een ellenlange wachtrij voor. Daarop besloten we naar Star Trek: Operation Enterprise te trekken want ook deze lanceerachtbaan hebben we vandaag nog niet gedaan. Onderweg naar de achtbaan kwamen we de ingang van de stuntshow tegen, die blijkbaar binnen 10 minuten zou gaan beginnen. We zochten vlug een plekje en konden genieten van een heel erg goede show. De stunts waren fantastisch, het verhaal was simpel te verstaan ondanks dat alles in het Duits werd uitgelegd en ook de voertuigen waren prachtig. Dit is alvast de ontdekking van de dag want meestal sla ik de shows over in een pretpark. Maar deze show kan ik alleen maar aanbevelen want hij was fantastisch!

Toen de fantastische show gedaan was zetten we koers richting Operation Enterprise.

Daar was de wachtrij alvast lang, we hebben namelijk een half uur gewacht om dan eindelijk naar de voor shows te mogen gaan. De erg flauwe voorshow zorgt voor een langere wachtrij en voegt verder niets toe aan de attractie zelf. De trein stond namelijk gewoon leeg te wachten in het station tot wanneer het volk eraan kwam. Dat terwijl de mensen er een goed half uur staan te wachten. Gelukkig was er nog de heel erg goede achtbaan met heel veel hangtime. Dat maakte alvast veel goed.

We wilden nog eens Area 51 – Top Secret uitproberen maar deze was helaas gesloten. Daarom besloten we naar huis te gaan want het werd al na 16h en we moeten nog een paar uur rijden. Ons dagje Movie Park zit er zo op voor vandaag. We hebben ons geamuseerd in de wereld van filmsterren en onthouden dat Bandit omgetoverd is tot een hele goede houten achtbaan en dat de stuntshow fantastisch goed is. Wel mag het park iets doen aan de hele trage operations want die waren vandaag absoluut flauw. Maar ons hoor je niet klagen want het pretparkseizoen is officieel gestart voor ons. Tot ziens Movie Park!