Sfeerverslag: Dennlys Parc & Parc d’Olhain – zaterdag 16/04/2022

Er is voor mij niets leuker dan een pretpark voor de allereerste keer bezoeken. Vandaag is dat het geval want Hannelore en ik trekken vandaag voor de allereerste keer naar Dennlys Parc. Dit bescheiden parkje kan 3 achtbanen toevoegen aan Coaster-Count. Afsluiten doen we vandaag in Parc d’Olhain, waar we een Alpine Coaster kunnen uittesten.

 

Dennlys Parc

Om 11h komen we stipt aan bij het park. Beide parkings van het park zijn al goed gevuld, het zal dus een drukke dag worden. Onze tickets hebben we voor een keer niet op voorhand gekocht want wanneer je een Plopsa-abonnement hebt, krijg je 40% korting op de ticketprijs. Het nadeel is wel dat je deze moet kopen aan de kassa, wat natuurlijk weer langer duurt. Maar je hoort ons niet klagen want voor iets meer dan 12 euro krijgen we toegang tot het park. Een kleine drie kwartier later kunnen we dan toch eindelijk naar binnen.

Aangezien het al kwart voor 12 besluiten we eerst iets te eten. Het entreeplein heeft alvast enkele horeca punten. Het duurt dus niet lang voor we iets gevonden hebben. De vol-au-vent was alvast heel lekker. Ondertussen nam ik ook wat foto’s van het toch wel bijzonder mooie entreeplein. We vinden er alvast een paar leuke attracties terug.

Het wordt nog mooier wanneer we verder het park inwandelen. Het park heeft namelijk een authentieke dam en een waterrad. De dam zorgt alvast voor een klein watervalletje.

Genoeg gezeverd over het rustgevende water van de waterdam en het waterrad, want we zijn hier natuurlijk voor de attracties en de achtbanen. Ons eerste slachtoffer voor vandaag is Le Nitro. Deze achtbaan is een Möbius-coaster. Dat wil zeggen dat het een duellerende achtbaan is maar dat de trein waarin je plaats neemt eindigt in het andere station. Deze toch wel pittige achtbaan zorgt voor een ruwe maar toch leuke rit. Ik was dan ook aangenaam verrast dat we beide delen in 1 rit deden. Le Nitro is alvast een ideale attractie om de dag mee te beginnen.

Aangezien we hier toch zijn om onze Coaster-Count te spijzen besluiten we direct naar de volgende achtbaan te gaan. Die ligt wat verderop en kreeg de naam Le Furio. Deze achtbaan is destijds gebouwd geweest door het Franse Soquet. Meestal verwacht je dan een iets ruwere achtbaan maar daar was hier geen sprake van. Ik vond dit een fantastische familie achtbaan met enkele leuke bochten in het parcours. Wat ook tof is, zijn de wachtrijen. Want net zoals bij Le Nitro hoeven we bij Le Furio nauwelijks te wachten.

De derde en laatste achtbaan van het park vinden we in het uiterst linkse hoekje van het park. Le Voltigo is een kleinere Spinning Coaster die ideaal is voor kinderen die hun allereerste achtbaan ervaring zoeken. Ook hier konden we bijna direct instappen.

Tijdens de rit op Le Voltigo had ik gezien dat er achter de achtbaan een 4D attractie aanwezig is. Het gebouw zag er alvast heel belovend uit, net zoals de speels aangeklede wachtrij. Uiteindelijk bleek het te gaan om een interactieve 4D film. De film bracht ons naar de Far West. Iedereen krijgt een 4D-bril, een zadel om op te zitten en een pistool. De jacht op boeven en indianen kan beginnen. Wat het extra tof maakt is het feit dat de zadels bewegen. Daardoor lijkt het alsof je op een paard zit.

Naast enkele toffe achtbanen en speciale 4D film heeft het park ook nog een heel erg toffe waterattractie. Le Crazy River is een Spinning Rapid Raft waar we voor het eerst vandaag eens een wachttijd hebben van meer dan 5 minuten. Uiteindelijk levert het ons een nat pak op, waarbij voornamelijk Hannelore in de brokken deelt. Kletsnat komt ze uit het bootje.

Aan de linkerkant van het park hebben we nu alles kunnen doen wat we wilden doen. Daarop besluiten we de rechterkant van het park eens te gaan ontdekken. Als eerste maken we een ritje op het reuzenrad, waar we een fantastisch uitzicht hebben op het park.

Als laatste besloot ik nog een ritje te maken op de vrije valtoren. In plaats van langzaam naar boven te gaan wordt je direct naar boven gekatapulteerd. Als je een jojo val je direct weer naar beneden. Dit wordt zo een paar keer herhaald. Ik vond het alvast een leuke attractie.

Zo hebben we alle attracties die we wilden doen kunnen uittesten. We besluiten het park te verlaten en richting de alpine coaster te rijden die zich op 45 minuten rijden van het park bevindt. Dennlys Parc heeft mij in ieder geval verrast. Het park is mooi en proper. Er is voor iedereen wel een attractie om uit te proberen en we hebben toch maar weer 3 achtbanen kunnen toevoegen aan het lijstje.

 

Parc d’Olhain

 

Dit kleine parkje biedt zijn bezoekers een heleboel avontuurlijke activiteiten aan. Zo kun je een klimparcours beklimmen en is er een zwembad. Wij zijn hier natuurlijk voor de Alpine Coaster. Het station bevindt zich bovenop de berg, dat is niet zo gebruikelijk. Meestal wordt je naar boven getakeld en rij je zo naar beneden. Hier is het omgekeerd en duik je direct bij het opstappen naar beneden. De rit eindigt met de optakeling naar boven. De Alpine Coaster is kort maar krachtig en heeft enkele leuke bochtjes.

Zo zit ons dagje in Noord-Frankrijk erop. We hebben een toffe dag beleefd in Dennlys Parc en de Alpine Coaster van Parc d’Olhain was een perfecte afsluiter. Ook het weer was super, wat het natuurlijk extra leuk maakt. Au Revoir Frankrijk! Want er staan nog een heleboel Franse pretparken op de planning dit jaar!