Nieuwe glijbanen en waterspeeltuin voor Tropical Islands

Het Duitse waterpark Tropical Islands, gelegen in een oude vliegtuighangar in Berlijn, zal deze zomer twee nieuwe glijbanen openen en een waterspeeltuin. Het bedrijf dat instaat voor de bouw, ‘Watergames and More’, zegt dat de werken voor de nieuwigheden op 1 augustus afgerond zullen zijn, waardoor augustus ook de openingsmaand lijkt te worden.

 

Tropical Island is van plan om dit jaar een nieuwe glijbaantoren te openen voor het hele gezin. Daarnaast wordt er een nieuwe spannende waterspeeltuin geopend. Het Nederlandse bedrijf Watergames and More staat in voor de bouw hiervan.

 

Dubbele indoor dubbele glijbaan matten

De dubbelracer is een waterglijbaan met twee sporen van 206 meter lang, waarvan wordt gegleden met een mat. De waterglijbaan, die de langste indoor dubbelracer met matten wordt, zal starten op ruim 21 meter hoogte, waarna het start-stop-systeem de twee bezoekers aangeeft wanneer ze te tegelijk kunnen starten. Dan begint de race! Tijdens de race komen de sporen meerdere keren samen, zodat je kan zien waar de ander is. Bovendien zijn er transparante buisdelen in waterglijbaan opgenomen, zodat bezoekers de gelegenheid hebben om een paar seconden om zich heen te kijken om te zien op welke hoogte ze glijden. Wie zal er als eerste beneden zijn? Het scorebord geeft aan wie de snelste tijd heeft neergezet. Redenen genoeg  voor de verliezer om nog eens de strijd aan te gaan, waardoor de waterglijbaan de bezoekers stimuleert om te blijven glijden.

Om de waterglijbanen te realiseren breidt Watergames & More daarnaast de trapconstructie uit en wordt de trap verbreedt tot de hoogste sectie.

 

Waterspeeltuin

Voor de peuters en kleuters wordt er een waterspeelplaats gerealiseerd, volledig gethematiseerd in de onderwaterwereld met een octopus, rotsen etc. Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met Jora Vision. Naast de maatwerkobjecten zijn er veel grondspuiters en waterspeeltoestellen van onze partner Waterplay in het ontwerp opgenomen. Voor een extra spectaculaire ervaring wordt er gewerkt met licht- en geluid in het Spray Park. In de afbeelding hieronder is het volledige ontwerp te zien.

 

Bron en foto’: Watergames and More