Langste houten achtbaan ter wereld The Beast verbreekt eigen wereldrecord

Er is iets bijzonder gebeurd. De langste houten achtbaan ter wereld heeft haar eigen wereldrecord na 43 jaar zelf verbroken. Het gaat om The Beast in het Amerikaanse pretpark Kings Island die bij grote onderhouds- en aanpassingswerken nog langer gemaakt werd.

 

The Beast werd gebouwd in 1979 in het Amerikaanse pretpark Kings Island en opende op 14 april haar deuren voor het publiek. De achtbaan werd meteen de langste houten achtbaan die ooit gebouwd werd met een indrukwekkende lengte van maar liefst 2243,6 meter. Het volledige parcours is gebouwd op het golvend terrein van het park en tijdens de rit worden er snelheden van 104,2 km/u bereikt. Het parcours dat 33,5 meter hoog is, heeft door het hoogteverschil een drop van 43 meter en bevat verder ook een 540° helix en 3 tunnels.

In 2021 werd de first drop bij onderhoudswerken al steiler gemaakt van 43° naar 53° en nu werden opnieuw belangrijke aanpassingswerken doorgevoerd. In het 43 jaar bestaan van de rollercoaster werd haar wereldrecord nooit verbroken, omdat de achtbaan zo indrukwekkend lang is. Daarom dacht het park dat het dan maar tijd was om zelf haar eigen wereldrecord te gaan verbreken.

Dat deden ze bij nieuwe onderhoudswerken waarbij onder andere 2000 voet aan track werd vernieuwd. Door de retracking en het steiler maken van de first drop werd de originele lengte van 7359 voet (2243,02 meter) aangepast naar 7361 voet (2243,63 meter). Dit is een verlenging met 2 voet, ongeveer 60 centimeter langer dan voordien.

 

 

Het record van langste houten achtbaan ter wereld is het record bij rollercoasters dat al het langst standhoudt. In de afgelopen decennia werden alle andere rollercoasterrecords voortdurend gebroken, enkel dit record wist al die tijd stand te houden.

 

Bron: Kings Island

Foto: Coaster Nation